Dagli'Brugsen giver tyve tidsfrist

Lokal brugs i Gylling giver tyve mulighed for at levere stjålne varer tilbage, før de politianmeldes

Foto: Facebook / Google Maps (collage: TV2OJ)

I Gylling har to tyve fået en tidsfrist af den lokale brugs i Gylling.

Dagli'Brugsen i Gylling har nemlig udsendt en efterlysning på to mænd i alderen 30-35 år, der natten til mandag stjal autotilbehør og legetøj for cirka 8.000 kroner.

Tyveriet fandt ifølge Dagli'Brugsen sted klokken 02.15 i området foran butikken, hvor varerne stod. Nu har Dagli'Brugsen så sendt en besked ud på forretningens Facebookside, hvor de giver de to tyve en frist på 48 timer til at bringe varerne tilbage, inden de tilkalder politiet.

På Facebook lyder der en klar opfordring til de to tyve:

- Jer der tog varene kan bare sætte dem hvor i tog dem TAK.

Brugsuddeler Nils Krogstrup fortæller, at opslaget er et desperat forsøg på at appellere til tyvenes samvittighed:

Se: Købmand fik ikke sine varer tilbage

- Jeg er måske lidt naiv og tror på det bedste i alle mennesker, og jeg havde da håbet, at varerne var tilbage, da jeg mødte ind her til morgen, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han fortæller, at beslutningen også bunder i en erkendelse af, at politiet ikke har mulighed for at være alle steder:

- Når vi laver en anmeldelse går der måske 8-10 dage, før de får tid til at se på det. Nu håbede jeg på denne måde, at vi kunne få varerne tilbage tidligere. 8.000 kroner er jo mange penge - det svarer til, at vi skal arbejde 80 timer for at tjene pengene ind igen, siger han.

Til spørgsmålet om, hvorvidt det ikke er politiets opgave at tage sig af tyveri-sager og finde gerningsmændene er svaret:

- Jo, og jeg er bestemt ikke bannerfører for, at vi selv skal overtage det. Det her var bare et forsøg i afmagt og et naivt håb om, at tyvene ville reagere.

Her kan du se Dagli'Brugsens opslag på Facebook: