Coop og deres medlemmer køber øko-jord gennem folkeaktier

En ny type folkeaktier har set dagens lys. Nu kan Coops medlemmer støtte økologien gennem folkeaktier

På blot et par uger har Coops medlemmer skudt 94.860 kroner i Danmarks Økologiske Jordbrugsfond via Coop Crowdfunding.

Der er tale om et helt nyt samarbejde med Økologisk Landsforening og Danmarks Naturfredningsforening, som handler om at skaffe penge til den nystiftede Danmarks Økologiske Jordbrugsfond.

Med Coop Crowdfunding er det muligt at købe en slags ”økologiske folkeaktier” ned til 250 kr. pr. styk for at bidrage til at sikre mere økologisk jord. 

Alle Coops medlemmer kan købe en aktie på 1000 kr., 500 kr. eller 250 kr. og på den måde støtte økologien.
Alle Coops medlemmer kan købe en aktie på 1000 kr., 500 kr. eller 250 kr. og på den måde støtte økologien.

En af dem der glæder sig over det nye samarbejde er Kim Bruun, der er næstformand for bestyrelsen i Kvickly i Odder.

- Det er et apperat vi er glade for at kunne stille til rådighed for de mennesker, der har lyst til at bidrage til mere økologi. Det skal vi i Coop være med til, fordi det ligger i vores DNA at få de bedste varer til vores kunder, og det skulle gerne være resultatet på sigt, siger Kim Bruun til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Her kan du se et interview med Kim Bruun, der er begejstret for øko-aktien. 

Formålet med den nye fond er at fastholde og øge det økologiske landbrugsareal i Danmark. Gennem opkøb af gårde og jorde skal Coops fond medvirke til, at det opfyldes.

- For første gang er det lykkes at samle landbrugs-, natur- og forbrugerinteresse om et fælles formål. Den forrygende start er meget positiv og lover godt for fremtiden, siger projektleder hos Coop Crowdfunding, Nicolai Jæpelt. 

Det er efter opfordring fra lokale formænd for butikker i Coop og brugsforeningerne, at samarbejdet med Danmarks Økologiske Jordbrugsfond er kommet i stand.

Alle Coops medlemmer kan købe en aktie på 1000 kr., 500 kr. eller 250 kr. For det får man et certifikat, der dokumenterer støtten. Investerer man 25.000 kr. eller derover, får man mulighed for at udøve indflydelse ved en årlig generalforsamling.

Salget af aktier begyndte 18.12. og kører videre til 31. 1. 2018.