Byråd godkender topchef-fyringer

Odder Kommune uden direktion

Foto: Odder Kommune. Collage: TV2OJ

Et enigt byråd i Odder Kommune har mandag besluttet at fyre to af kommunens øverste embedsmænd.

Dermed er afskedigelserne af kommunaldirektør Kenth Halfdan Ferning samt social- og sundhedsdirektør Jette Rud Knudsen en realitet.

Borgmester Uffe Jensen (V) har tidligere fortalt, at der internt i kommunen var utilfredshed med ledelsen. Blandt andet har flere medarbejdere henvendt sig om problemer med samarbejde.

Da kommunens direktør for Børn, Unge, Teknik og Miljø, Mads Gammelmark, tidligere har sagt sin stilling op, står Odder Kommune reelt uden direktion i de kommende måneder.

Økonomiudvalget i Odder Kommune har tidligere indstillet til byrådet, at Kenth Halfdan Ferning og Jette Rud Knudsen blev afskediget. Med byrådets beslutning er fyringerne en kendsgerning.

Se: Midlertidig chef på rådhuset

Odder Kommune har hyret rekrutteringsfirmaet Mercuri Urval til at forestå ansættelsesproceduren.

- Vi lægger vægt på, at den nye direktion bliver et strategisk og koordinerende samlingspunkt for vores kommune, men også at det bliver et godt team, og jeg ser med stor fortrøstning på den proces, vi nu sætter i gang, siger borgmester Uffe Jensen i en pressemeddelelse.

På grund af de to direktørers kontrakter har kommunaldirektøren 12 måneders opsigelse og får en godtgørelse på ligeledes 12 måneders løn. Det vil sige i alt 2,6 millioner kroner.

Socialdirektøren har seks måneders opsigelse og en fratrædelsesgodtgørelse på 12 måneders løn, svarende til 1,9 millioner kroner, oplyser kommunen.