Borgmestre er enige: Flygtninge bliver den helt store udfordring

I Aarhus og Odder Kommuner kigger borgmestrene frem mod et spændende og udfordrende 2016

Tømmermændene er nok ved så småt at have lagt sig efter fejringen af nytåret. Nu skal der kigges fremad, og i både de store og små kommuner i Østjylland er der masser at tage fat på.

Derfor inviterede TV 2 | ØSTJYLLAND borgmestrene fra henholdsvis Aarhus og Odder i studiet for at høre deres bud på, hvad der bliver de største udfordringer i 2016.

- Den ene af de helt store udfordringer bliver flygtningekrisen, og i Aarhus bliver vi berørt af de store konflikter ude i verden, som uden tvivl også vil give mange flygtninge til vores kommune, lyder det fra borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S).

Asylansøgere bør blive i kommunen

Skal finde boliger til flygtninge

Hans borgmesterkollega fra Odder, Uffe Jensen (V), er meget enig i den betragtning.

- Det bliver også en udfordring i Odder. Ikke kun at rumme og integrere flygtninge bedst muligt, men også det at skaffe boliger til dem. Vi skal i den forbindelse kigge i budget og tilpasse økonomien i årene, der kommer. For den kompensation, vi får fra regeringen, kommer ikke til at dække de omkostninger, der bliver, forklarer Uffe Jensen.

- Det tager tid at ændre image

Udfordringen med at skaffe boliger til flygtninge er formentlig endnu større i Aarhus, og det er borgmesteren bevidst om.

Spareplan i Aarhus

- Vi har i forvejen stort tryk på boligmarkedet, og derudover skal der også findes plads til flygtningene i vores institutioner og folkeskoler, forklarer Jacob Bundsgaard

I det aarhusianske ser borgmesteren også økonomien som et vigtigt fokusområde.

Få overblikket: Sådan skal der spares i Aarhus Kommune

- Regeringen har sendt en regning ud til kommunerne, og vi skal gennem en sparerunde, som kommer til at trække tråde langt ind i 2016 og årene efter. Den vil have konsekvenser for servicen, men vi skal løse det, siger Jacob Bundsgaard.

Fokus på den nære sundhed

I Odder ønsker Uffe Jensen at løse en anden problematik, som ligger ham på sinde.

- Vi vil gerne have fokus på den nære sundhed. Borgerne skal mindst muligt på hospitalet, og hvis de ender der, skal de tages godt imod, når de vender tilbage til Odder, forklarer borgmesteren.

Enighed: Borgmester har ny stil

Men de to borgmestrene har dog også overskud til at kigge frem mod de muligheder og positive tendenser, de ser 2016 kan byde på.

Ud af krisen

- Jeg tror på, at det her bliver året, hvor vi for alvor kommer ud af krisen, og der bliver skabt mange nye jobs i Aarhus, lyder det fra Jacob Bundsgaard.

Uffe Jensen håber og tror på det samme, og i Odder er det især inden for iværksætteri, at borgmesteren ser store muligheder i at skaffe flere arbejdspladser til kommunen.

Du kan høre hele interviewet med de to borgmestre øverst på siden.

Mistænkeligt dødsfald på Vilhelm Bergsøes Vej i Aarhus Vest.

Politiet undersøger mistænkeligt dødsfald i Aarhus Vest

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

test corona covid-19

33 smittede danskere har fået falsk negativ test i Dubai

Rikke Christensen

playMor frygter for søns trivsel efter skolebesparelser

Bare Vin

play SoMe-shopping hjælper trængte virksomheder: Vin-banko og fremvisning af tøj hitter

glatte veje glat vej vintertrafik trafik

Politiet advarer: Spejlglatte veje giver fem trafikuheld på en time