Borgere skal lokkes til Odder

Kommune søger ambassører i kampen om tilflyttere

Fortæl, hvorfor du er glad for at bo i Odder Kommune og hjælp på den måde med at lokke nye indbyggere til.

Sådan lyder tilbuddet til kommunens børnefamilier.

Odder Kommune forsøger i øjeblikket at knække koden til, hvordan antallet af tilflyttere kan stige. Derfor har kommunen allieret sig med et konsulentfirma, som har udarbejdet en strategi med netop dette formål.

En af idéerne er, at netop byens nuværende borgere er de bedste personer til at fortælle, hvorfor kommunen er attraktiv:

- Det skal være en troværdig fortælling om et eller andet godt i deres hverdag, som fortæller en historie om Odder. For eksempel, at der er gode daginstitutioner, siger borgmester Uffe Jensen (V) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Formålet er at oprette et ambassadørkorps af borgere, som er villig til at blive kontaktet af mulige tilflyttere til en snak om kommunens muligheder inden for børnepasning foreningsliv og andre sociale aktiviteter.

I den forbindelse leder Odder Kommune i øjeblikket efter voksne i alderen 30-39 år - gerne med børn - som enten lige er flyttet til kommunen eller som har boet i kommunen i mange år.

Håbet er, at ikke kun borgere fra selve Odder by, men hele kommunen vil melde sig:

- Vi vil gerne forsøge os med autentisk markedsføring. Det er primært Aarhus, vi vil fokusere på, siger borgmester Uffe Jensen.

Hvis man har lyst til at blive ambassadør, kan man sende en e-mail til claus.buur@odder.dk.