Besparelser: Alle udvalg bliver ramt

Odder Kommune skal spare 18 millioner kroner, og alle politiske udvalg skal hjælpe med at finde besparelserne, lyder det fra borgmesteren

Byrådet i Odder Kommune skal finde 18 millioner kroner i budgettet frem mod 2019. Det er 18 ud af 19 byrådsmedlemmer enige om.

Og alle kommer til at mærke sparekniven. Sådan lød det onsdag aften fra borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen (V), da TV 2 | ØSTJYLLAND gennemførte midtvejsvalg i kommunen:

- Det er svært her at stå og sige præcis, hvor man vil finde pengene - alle må bidrage, alle udvalg må gå gennem deres budgetter med tættekam, og så kan det godt lade sig gøre at finde de her penge på en fin måde, sådan så servicen opretholdes, siger Uffe Jensen.

Måling: Venstre taber terræn i Odder

Men hvor besparelserne mere specifikt skal ramme, kan borgmesteren endnu ikke sige. Det er dog ikke sikkert, at alle områder bliver ramt lige hårdt:

- Man kan selv inden for de enkelte udvalg finde ud af, om der skal skæres mere eller mindre på enkelte områder, siger han.

Der er dog delte meninger om, hvordan de 18 millioner kroner skal findes:

- Jeg tror simpelthen ikke på, at vi kan komme uden om at være nødt til at hæve skatten - med mindre vi vil stå på mål for at sænke service-niveauet, lyder det fra Sanne Rubinke fra SF.

Enhedslisten er det eneste parti, der står uden for budgettet:

- Vi tror, man kan drive en kommune på en helt anden måde, end på denne her måde, hvor man skærer hele vejen rundt, siger Enhedslistens Ditte Marie Thejsen.

TV 2 | ØSTJYLLAND gennemfører midtvejsvalg i november i samtlige ti østjyske kommuner samt i Region Midtjylland for at tjekke, om politikerne her midt i valgperioden stadig kan huske, hvad de lovede borgerne til kommunalvalget for to år siden. I morgen, torsdag, er det politikerne i Favrskov Kommune, der mødes til debat.

I videoen øverst på siden kan du høre Uffe Jensen og Sanne Rubinke fortælle, hvordan de vil løse besparelserne.

Sommerhus

play Tidlig rift om sommerhuse: - Hylderne er næsten tomme

20210104-094805-L-1920x1280we

play Weekendens vejr: Det bliver frost – ikke 7-8 grader!

politibil

Hjalp du en ung kvinde hjem nytårsnat? Politiet leder efter dig

130220_roegfri_psyk.jpg

Psykiatri Listen ude af regionsrådet: Eks-formand er ærgerlig

Lilleøre Hurtigfærge

Fra Kina til Aarhus: Ny Samsøfærge er på vej

domstol retten byretten Randers pædofilisag 2

Børnemishandlers navn delt tusindvis af gange - politiet advarer