Arkæologer finder middelalder-landsby syd for Odder

Landsbyen Hovedstrup er blevet fundet af en gruppe arkæologer fra Moesgaard Museum

01:34

- Man kan godt blive lidt stolt over at være med til at skrive en lille bitte snip af Danmarkshistorien, som har været ukendt indtil videre, siger arkæolog ved Moesgaard Museum Mogens Høegsberg.

Syd for Odder mellem Houvej og Randlevvej er en stor udgravning i gang. Meget tyder på, at arkæologerne fra Moesgaard Museum har fundet en forsvundet landsby fra middelalderen.

an kan godt blive lidt stolt over at være med til at skrive en lille bitte snip af Danmarkshistorien

arkæolog ved Moesgaard Museum Mogens Høegsberg.

Det er landsbyen Hovedstrup, som arkæologerne tror, de har fundet. Der er ikke mange kilder, som fortæller om byen, og hvordan livet var dengang, og netop derfor er dette fund så vigtigt.

- Generelt ved vi jo ikke særlig meget om, hvordan den jævne mand har levet i middelalderen. Der kommer alle vores kilder fra arkæologien, og det er derfor, at de her udgravninger er nødvendige, siger Mogens Høegsberg. 

Der er både blevet gjort store og små fund ved udgravningen syd for Odder.

Hovedstrup blev nævnt i 1300-tallet og beskrives som en lille landsby. Det understøtter de fund, man har gjort på stedet indtil videre også.

- Det har været en ret lille landsby, hvor der har været fem gårde, fire huse, og noget der hedder et bol, siger Mogens Høegsberg.

Interesserede er velkomne til at besøge udgravningen torsdag den 14 september kl. 13-14, hvor udgravningsleder og arkæolog Mogens Høegsberg vil fortælle om udgravningen og historien om landsbyen Hovedstrup.