83-årige Orla er fundet: Kørt til behandling på skadestuen

I Odder har man siden lørdag aften ledt efter en 83-årig dement mand. Søndag eftermiddag er han fundet igen

Missing People var med i den sidste del af eftersøgningen efter 83-årige mand.

OPDATERING KL. 17.42

Den 83-årige demente mand er fundet. Det oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

I Odder har man siden lørdag aften ledt efter en ældre dement mand, efter han forlod plejehjemmet Ålykkecenteret, hvor han bor. 

Han forsvandt kort efter klokken 19, hvorefter politiet blev kontaktet. Østjyllands Politi har søgt efter den 83-årige lørdag aften og natten til søndag, og igen søndag morgen.

Læs også Inge-Lis kan ikke tåle Wi-Fi: - Jeg får kvalme og hjertebanken

- Vi er dernede i øjeblikket, og har en indsatsleder dernede for at se, hvad vi kan gøre. Vi har haft hundepatrulje i aftes og nat, siger Jes Frederiksen, vagtchef hos Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND søndag morgen. 

Politiets opfordring til folk i Odder er at kigge efter i haver, garager og udhuse efter Orla. 

Alt hjælp, vi overhovedet kan få, er vigtig.

Mathias Kaastrup, frivillig

Flere folk i Odder har via Facebook fundet sammen om at lede efter 83-årige Orla. De har ledt efter manden lørdag aften og indtil klokken fire natten til søndag.

- Vi har haft stor opbakning. Vi var rigtig mange i nat og aftes. Vi har søgt det meste af byen igennem, men blev hæmmet af mørket, fortæller Mathias Kaastrup, der koordinerede morgenens eftersøgning for de private.

- Odder bibliotek har åbnet op for os, for at have et sted at holde til, siger Mathias Kaastrup, der ikke kender Orla, men blot har lyst til at hjælpe til.

00:33

VIDEO: Missing People har søndag overtaget den private eftersøgning. 

Luk video

Missing People hjælper

Missing People overtog søndag eftersøgningen af Orla. Søndag eftermiddag kunne de fortælle, at der var 60 mennesker ude og lede efter Orla. 

- Når vejret er som det er nu, har man brug for væske. Derfor kører vi også på nu både fra vores side og politiets side, siger Vivian Winther Eriksen, der er formand i Missing People. 

De frivillige har siden lørdag aften samlet sig ved biblioteket på Mejerivej i Odder, før de tog ud at lede.

Orla gik fra sin bopæl på Ålykkecentret lørdag aften. Søndag eftermiddag blev han fundet igen.  Foto: Google Street View

Fundet 500 meter væk

Søndag eftermiddag blev Orla så endelig fundet.

Klokken 17.40 meldte Østjyllands Politi, at man har fundet den 83-årige. Han blev fundet på Thorvald Køhlsvej i Odder. Blot 500 meter væk fra plejehjemmet.

- Han er stadigvæk gående. Han skal tilses på skadestuen, så vi kan få noget vand i han, siger Peter Tholstrup, der er vagtchef ved Østjyllands Politi.