24 timers gang mod kræft

Odder Fitness Center samarbejder med Kræftens Bekæmpelse om at samle ind til kræftramte børn - på en noget anderledes måde

Foto: Colourbox

Søndag holder Kræftens Bekæmpelse landsindsamling, men allerede døgnet inden går de i gang i Odder Fitness Center.

For lørdag klokken 12.00 begynder Bjarke og Jesper en udfordring ud over det sædvanlige.

De har begge sat sig for at gå på løbebånd i intet mindre end 24 timer i streg. Fire sponsorer, Odder Fitness Center, AURA Energi, Simone Undertøj og Klaus Pauls Auto donerer alle mellem 10 og 25 kroner per kilometer hver af de to deltagere får tilbagelagt.

Hvis det lykkes bliver de to herrer de første danskere til at gennemføre 24 timer på et løbebånd.

- Jeg er spændt på, hvordan kroppen kommer til at reagere på det, men er i god form, og at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse er en ekstra motivation, siger Jesper Skovhave, der er en af de to, der tager udfordringen op, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han forklarer, at han synes det var sjovt at lave noget anderledes i forbindelse med en indsamling.

- Målet er selvfølgelig at gennemføre. Jeg har en god idé om, hvilken hastighed, jeg skal gå med, og det er cirka 4,55 kilometer i timen. Når man kommer hen omkring nattetimerne, hvor kroppen gerne vil sove, er det vigtigt at få sig en rytme, siger Jesper Skovhave.

Derfor er det da også planen, at der skal være lidt passiv underholdning til at hjælpe.

- Om natten kommer der en projekter og en pc, så vi kan se noget Netflix og få tankerne hen på noget andet. Og så regner jeg også med at høre lidt lydbøger, siger han.

Odders borgmester, Uffe Jensen (V), sender de to afsted lørdag klokken 12.00, og søndag klokken 12.00 står der cirka hundrede medlemmer af Odder Fitness Center og hjælper de to i mål.

Det er tilladt at være væk fra løbebåndet i fem minutter per time til eksempelvis toiletbesøg, men de fem minutter må ikke spares sammen.