15 ud af 19 bag forlig i Odder Kommune

Budgetaftalen for 2017-2020 er på plads i Odder Kommune

15 ud af 19 byrådsmedlemmer står bag den aftale, der i mandag aften blev indgået i Odder Kommune, og som udgør budgetforliget for årene 2017-2020.

Radikale Venstre, SF og Enhedslisten står udenfor forliget, men kommunens resterende byrådsmedlemmer- og partier er altså blevet enige. 

Læs også Byrådet finder 100.000 kr. til Sabaah i Aarhus

- Jeg glæder mig over, at det er et solidt flertal af byrådets partier, der står bag aftalen og som har vist økonomisk ansvarlighed. Med budgetaftalen sikrer vi et fremtidigt økonomisk råderum for vækst og udvikling af kommunen, siger borgmester Uffe Jensen (V) i en pressemeddelelse.

Borgmesteren så gerne, at alle partier havde kunnet indgå i aftalen, men det kunne altså ikke lade sig gøre.

I aftalen ligger en besparelse på én procent af serviceudgifterne i kommunen samt en ekstra procent til såkaldt moderniserings- og effektiviseringspotentiale.

Læs også Bundsgaard afviser gæld-kritik efter forlig

De penge skal blandt andet bruges til afdrag på kommunens gæld.

Også det årlige Odder Galla bliver ramt af en sparekniv. Det skal ikke længere afholdes årligt.

- Det er vigtigt for os at tage ansvar for kommunens økonomi og øve indflydelse, også når der skal spares. Socialdemokratiets deltagelse sikrer, at vores daginstitutioner ikke ned-normeres, og at der fortsat er økonomi til kulturoplevelser. Vi vægter også, at budgetforliget fortsat understøtter den gode udvikling i Økologiens Have og i Vitapark, siger Socialdemokratiets Lone Jakobi i pressemeddelelsen.