15-årige Laura svømmetræner i et bassin i haven

Konkurrencesvømmer Laura Grand Nedergaard fra Odder har fundet en metode til at træne, selvom svømmehallen er lukket på grund af Coronakrisen.

15-årige Laura Grand Nedergaard fra Odder har svømmet hele sit liv - først for at kunne overleve en tur i havet og nu som konkurrencesvømmer.

Hun plejer at svømme syv gange om ugen og nogle gange to gange om dagen. Men coronakrisen har lukket svømmehaller i hele landet, og pludselig er hendes rutiner blevet brudt. 

Laura Grand Nedergaard kan godt lide sine faste rutiner med svømning op til to gange om dagen - kl. 6 og kl. 16. 
Laura Grand Nedergaard kan godt lide sine faste rutiner med svømning op til to gange om dagen - kl. 6 og kl. 16.  Foto: Lars Aarø

- Jeg har aldrig prøvet at leve uden at svømme. Det er meget uvant for mig, siger Laura Grand Nedergaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Derfor måtte hun finde på andre måder at træne på.

- Efter vi fik at vide, at vi ikke måtte svømme mere, sagde jeg til mine forældre, at vi skulle have en pool. Det var de alligevel ikke helt enige i, fortæller hun.

I en måned løb hun og lavede anden form for træning på land, men en dag så hun på de sociale medier, at hendes veninde havde fået et bassin i haven, og så tog hun fat i sine forældre igen. 

quote Det betyder meget for mig. Jeg ved, at mine forældre altid vil støtte mig i min svømning.

Laura Grand Nedergaard, Odder

Denne gang var de heldigvis med på ideen.

Drømmer om at blive professionel

- Det betyder meget for mig. Jeg ved, at mine forældre altid vil støtte mig i min svømning, fordi vi alle (hendes søskende) har brugt så meget tid på det. De vil hjælpe os til hver en tid, siger Laura Grand Nedergaard.

Laura Grand Nedergaard drømmer om at blive professionel ligesom Lotte Friis. Hun træner på 1. holdet i sin klub og har deltaget ved flere store stævner.

- Når man svømmer så meget, som jeg gør, har man altid en lille drøm om at blive professionel. Det kunne være lidt sejt at vise, at man gjorde det af en grund, siger hun.

Ifølge Laura Grand Nedergaard kræver det masser af træning, vilje, en god træner og fravalg af fester for at blive professionel. Og det er hun klar på.
Ifølge Laura Grand Nedergaard kræver det masser af træning, vilje, en god træner og fravalg af fester for at blive professionel. Og det er hun klar på. Foto: Lars Aarø

Derfor har det også konsekvenser, når hun i flere måneder ikke kan komme i svømmehallen. Man mister følingen med vandet hurtigt, fortæller hun, og det kan svømmebassinet hjælpe med at forhindre.

- Det er anderledes – meget anderledes. Men når det ikke kan være anderledes, er det fint, siger hun.

Den 1. august må hun komme i svømmehallen igen, og det glæder hun sig til. Indtil da sætter hun pris på bassinet i haven. Hendes klub er ved at undersøge, om de kan skaffe våddragter til svømmerne, så de kan træne i havet, men det vil stadig være anderledes på grund af bølgerne, fortæller Laura.

Daginstitutioner Malling

play Jacob kæmpede for ny daginstitution - nu er der godt nyt

Skærmbillede 2021-05-12 kl. 17.55.41

Debat raser om lempelse af tilsynsregler med dyr

Politi

20-årigt voldsoffer erklæret klinisk død

Lige nu
Moderna-vaccine

liveblog COVID-19 LIVE: 110 personer er blevet fejlvaccineret med Moderna-vaccine

Skærmbillede 2021-05-12 kl. 15.03.17

Se debatten: Hvordan kan biodiversitet og dyrevelfærd hænge sammen?

x1000w-Lars S. Sørensen

Aarhusiansk webshop kåret som landets bedste

Dagens mest læste