Northside snydt af vejret: Regnsejl bliver til solskærme

Northside Festival har efter sidste års regnfulde festival forberedt sig på regn, men nu ser det ud til, at de skal forberede sig på at beskytte gæsterne mod sol

02:20

VIDEO: Northside Festival har flere ting klar til gæsterne, så de ikke koger over til festivalen, som løber af stablen i denne uge.

Sidste år væltede regnen ned til Northside Festival, em det ser ud til at blive helt anderledes i år.

Vejret tegner sig nemlig ualmindeligt godt, når scenerne indtages på torsdag og tre dage frem.

En af de ting, som vi har haft meget fokus på, er at sikre pladsen mod dårligt vejr, men ironisk nok så står vi i en situation, hvor vi får rigtig godt vejr.

John Fogde, talsmand, Northside Festival

Sidste år kunne Northside Festival rive sig selv i håret over, hvordan de gjorde gæsternes oplevelse mindre regnvåd, mens de i år kæmper for at kunne køle gæsterne ned.

- En af de ting, som vi har haft meget fokus på, er at sikre pladsen mod dårligt vejr, men ironisk nok så står vi i en situation, hvor vi får rigtig godt vejr, siger John Fogde, der er talsmand for Northside Festival, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Northside vil bremse professionelle pantsamlere

De sejl, som egentlig er sat op for at beskytte gæsterne mod dårligt vejr, kan nu bruges til at skabe skygge i det brandvarme vejr, som venter gæsterne.

- Nogle af de nye tiltag, som vi har tænkt på, kan også bruges mod solen, forklarer John Fogde.

Drikkevand til alle

For at sikre, at folk ikke dehydrerer, så har festivalen opsat drikkevandsstande, hvor gæster kan få rent drikkevand.

- Når der er så varmt, som der er nu. Så er det vigtigt, at folk har adgang til drikkevand. Derfor er det tilladt at have en tom flaske med skruelåg med ind på pladsen, så man selv kan fylde op, fortæller talsmand, John Fogde, til TV2 ØSTJYLLAND.

Alle gæster til Northside Festival må medbringe en plastikflaske til gratis genopfyldning af vand ved drikkevandsstandene rundt på pladsen.

Han glæder sig også over, at det gode vejr har stået på under opbygningen af festivalen.

- Det er sjovere og lettere at bygge en plads op, når det er et vejr som nu, smiler en meget tilfreds talsmand, John Fogde.

Læs også Sidste års ølkrus får nyt liv på festival - nu er de tallerkener

I videoen øverst i artiklen er det muligt at se, hvordan Northside Festival gør sig klar til brandvarme festivaldage i denne uge.