Billethajer sælger Northside-billetter til dobbelt pris: Politiker vil udrydde dem

Endagsbilletter til Northside fredag og lørdag er udsolgt, men kan købes på billetbørser til mere end dobbelt pris

Festivalsæsonen er over os og dermed også kampen om at få billetter til de mest populære af slagsen. Det udnytter flere online billetbørser på trods af, at det i næsten 100 år har været ulovligt i Danmark, at videresælge billetter til en højere pris end billetternes oprindelige pris.

På viagogo.dk kan man eksempelvis skaffe sig endagsbilletter til Northside fredag, selvom de har været udsolgt siden februar. Dog skal man være parat til at give 2275 kr. pr. billet svarende til hele 1280 kr. over den originale pris på 995 kr.

Endagsbilletter til fredag på Northside blev allerede udsolgt i februar. Arkivfoto.
Endagsbilletter til fredag på Northside blev allerede udsolgt i februar. Arkivfoto. Foto: Ida Guldbæk Arentsen - Scanpix

Falske billetter

Det er massivt og tilbagevendende problem, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk.

- Rigtig mange danske forbrugere ender med håret i postkassen og står med billetter, de har købt til massive overpriser, eller billetter der viser sig at være falske.

- Det er et problem, som vi igen og igen får henvendelser om. Vi hører også fra koncertarrangørerne, at det er et massivt problem, siger Anja Philip, formand for Forbrugerrådet.

Minister i samråd

Socialdemokratiets kulturordfører, Mogens Jensen, har på baggrund af en henvendelse fra Forbrugerrådet Tænk indkaldt til et åbent samråd, der afholdes onsdag.

Her skal kulturminister Mette Bock (LA), erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) svare på, hvad regeringen vil gøre for at bekæmpe de såkaldte billethajer.

- Jeg håber først og fremmest at høre justitsministeren sige, at man nu vil ofre de nødvendige ressourcer på at gå til bunds i disse sager mod de bagmænd, som står bag det ulovlige billetsalg.

Anja Philip håber også, at de tre ministre efter samrådet vil gå ind i kampen mod de ulovlige billetbørser.

- Det er jo dansk lovgivning, der, efter vores vurdering, bliver overtrådt. En mulighed kunne være, at ministrene tager fat i deres kolleger i de lande, hvor billetbørserne er registreret, så vi kan få gjort noget ved problemerne og få sager for en domstol, siger hun.

Yvonne Brix (1)

Yvonne kører ud for at hjælpe – meldes for at parkere ulovligt

Norddjurs Kommune rådhus Grenaa

Nyeste tal: Lille bedring i coronatal i Norddjurs

Søstrene Grene

Grundlæggeren af Søstrene Grene er død

vold Horsens Nørretorv

Ung mand klinisk død efter tæsk: Nu er den fjerde mistænkte anholdt

COVID-19 LIVE:
Coronatest gennem næsen

liveblog 836 nye smittede viser dagens tal

Preben Bosse samler på livgardereffekter

play VIDEO: Prebens garage har et royalt præg: - Jeg har fået det ind med modermælken

Dagens mest læste