Billethajer sælger Northside-billetter til dobbelt pris: Politiker vil udrydde dem

Endagsbilletter til Northside fredag og lørdag er udsolgt, men kan købes på billetbørser til mere end dobbelt pris

Når først musikken spiller, kan man måske glemme det, hvis man har betalt overpris for en festivalbillet hos en billethaj. Det ændrer dog ikke ved, at det i Danmark er ulovligt, at videresælge billetter dyrere end originalprisen. Arkivfoto. Foto: Axel Schütt - Ritzau Scanpix

Festivalsæsonen er over os og dermed også kampen om at få billetter til de mest populære af slagsen. Det udnytter flere online billetbørser på trods af, at det i næsten 100 år har været ulovligt i Danmark, at videresælge billetter til en højere pris end billetternes oprindelige pris.

Læs også Northside snydt af vejret: Regnsejl bliver til solskærme

På viagogo.dk kan man eksempelvis skaffe sig endagsbilletter til Northside fredag, selvom de har været udsolgt siden februar. Dog skal man være parat til at give 2275 kr. pr. billet svarende til hele 1280 kr. over den originale pris på 995 kr.

Endagsbilletter til fredag på Northside blev allerede udsolgt i februar. Arkivfoto. Foto: Ida Guldbæk Arentsen - Scanpix

Falske billetter

Det er massivt og tilbagevendende problem, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk.

- Rigtig mange danske forbrugere ender med håret i postkassen og står med billetter, de har købt til massive overpriser, eller billetter der viser sig at være falske.

- Det er et problem, som vi igen og igen får henvendelser om. Vi hører også fra koncertarrangørerne, at det er et massivt problem, siger Anja Philip, formand for Forbrugerrådet.

Læs også Intet tobakssalg på festivaler: De unge synes om idéen

Minister i samråd

Socialdemokratiets kulturordfører, Mogens Jensen, har på baggrund af en henvendelse fra Forbrugerrådet Tænk indkaldt til et åbent samråd, der afholdes onsdag.

Her skal kulturminister Mette Bock (LA), erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) svare på, hvad regeringen vil gøre for at bekæmpe de såkaldte billethajer.

- Jeg håber først og fremmest at høre justitsministeren sige, at man nu vil ofre de nødvendige ressourcer på at gå til bunds i disse sager mod de bagmænd, som står bag det ulovlige billetsalg.

Læs også Politiet advarer: Folk snydes for festival-billetter

Anja Philip håber også, at de tre ministre efter samrådet vil gå ind i kampen mod de ulovlige billetbørser.

- Det er jo dansk lovgivning, der, efter vores vurdering, bliver overtrådt. En mulighed kunne være, at ministrene tager fat i deres kolleger i de lande, hvor billetbørserne er registreret, så vi kan få gjort noget ved problemerne og få sager for en domstol, siger hun.

Læs også Smukfest slår rekord: Billetter revet væk på halvanden time