Vildt men sandt: Politihund reddede narkobilist op af havedam

En 40-årig mand med stort synderegister kunne have mistet livet, hvis det ikke var for en vaks politihund

En 40-årig mand forsøgte i går at gemme sig for en patrulje fra Østjyllands Politi, efter at han havde stukket af fra et tjek for spirituskørsel i Nimtofte på Djursland.

Da manden ville stikke af fra stedet i sin bil, kørte han galt og bragede igennem en hæk og endte i en privat have, hvor han stak af til fods.

Kortvarigt mistede politiets hunde ham af syne, og derfor blev der tilkaldt en hundepatrulje, som skulle vise sig at blive vigtig. 

Hunden hoppede nemlig direkte i den havedam, som tilhørte det private hjem, som den 40-årige mand var kørte ind i haven hos. Til stor overraskelse for patruljen.

Den 40-årige lå nemlig i havedammen. Han var besvimet og lå med hovedet nedad, men politiet konstaterede, at manden var i live, da de ifølge døgnrapporten hørte ham sige ’Jeg forsøgte altså ikke at stikke af’, efter at have hevet efter vejret et par gange.

- Vi må formode, at hvis han havde ligget der længere, var han kradset af. Så man må tro, at politihunden har reddet hans liv, siger Jakob Christiansen, kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Det er dog politiets helt klare formodning, at manden, modsat hans egen forklaring, forsøgte at stikke af. Og det var der måske en grund til. Hans synderegister var i hvert fald ikke til at overse.

Manden var påvirket af både stoffer og alkohol, og han havde ikke kørekort. Tilmed var manden efterlyst, da han faktisk skulle afsone en dom for indbrud. Men han var udeblevet fra fængslet, så der kunne politiet passende køre ham hen, efter at politihunden havde reddet hans liv.

Se et billede af dagens hund i skysovs øverst i artiklen. 

 

hurtigfærgen skader thumbnail

Gammel færge sejlede ind i ny - nu er årsagen fundet

Skærmbillede 2021-04-18 kl. 20.47.25

Malene fik ikke institutionsplads i nærområdet: Skal køre halvanden time ekstra om dagen

Lige nu
AstraZeneca Vaccine

Frivillig vaccination med AstraZeneca mulig - men bøvlet

557e8bc2-a63c-4d11-89b9-a1287f5b2460

Aarhusiansk restaurant laver finte for at omgå regel om bordbestilling

IMG_9390

Hunden Osvald hjemme igen efter 15 dage: - Jeg er virkelig målløs

IMG_3557

Forårsrengøring på havbunden: Dykkere finder gammel indkøbsvogn

Dagens mest læste