Vildt men sandt: Politihund reddede narkobilist op af havedam

En 40-årig mand med stort synderegister kunne have mistet livet, hvis det ikke var for en vaks politihund

Til højre har vi redningshunden sammen med sin hundefører Jeppe Andersen. Østjyllands Politi oplyser ikke kaldenavnene på deres politihunde.

En 40-årig mand forsøgte i går at gemme sig for en patrulje fra Østjyllands Politi, efter at han havde stukket af fra et tjek for spirituskørsel i Nimtofte på Djursland.

Da manden ville stikke af fra stedet i sin bil, kørte han galt og bragede igennem en hæk og endte i en privat have, hvor han stak af til fods.

Kortvarigt mistede politiets hunde ham af syne, og derfor blev der tilkaldt en hundepatrulje, som skulle vise sig at blive vigtig. 

Læs også Slog og sparkede i nattelivet: Holdt tilbage af vidner

Hunden hoppede nemlig direkte i den havedam, som tilhørte det private hjem, som den 40-årige mand var kørte ind i haven hos. Til stor overraskelse for patruljen.

Den 40-årige lå nemlig i havedammen. Han var besvimet og lå med hovedet nedad, men politiet konstaterede, at manden var i live, da de ifølge døgnrapporten hørte ham sige ’Jeg forsøgte altså ikke at stikke af’, efter at have hevet efter vejret et par gange.

- Vi må formode, at hvis han havde ligget der længere, var han kradset af. Så man må tro, at politihunden har reddet hans liv, siger Jakob Christiansen, kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Tricktyve anholdt - politiet efterforsker flere sager

Det er dog politiets helt klare formodning, at manden, modsat hans egen forklaring, forsøgte at stikke af. Og det var der måske en grund til. Hans synderegister var i hvert fald ikke til at overse.

Manden var påvirket af både stoffer og alkohol, og han havde ikke kørekort. Tilmed var manden efterlyst, da han faktisk skulle afsone en dom for indbrud. Men han var udeblevet fra fængslet, så der kunne politiet passende køre ham hen, efter at politihunden havde reddet hans liv.

Se et billede af dagens hund i skysovs øverst i artiklen.