Vil anlægge cykelsti på gammel bane

Jernbanen mellem Randers og Allingåbro får måske nyt liv

Banestræningen vest for Allingåbro var en del af den nu nedlagte jernbane mellem Randers og Ryomgård på Djursland Foto: openstreetmap.org / Colourbox

Foto: openstreetmap.org

Foto: Colourbox

1 af 3

I fremtiden bliver det måske muligt at cykle fra Allingåbro til Randers uden at se ret mange biler og busser på sin vej.

Norddjurs Kommune undersøger i øjeblikket muligheden for at anlægge en cykelsti på den gamle jernbanestrækning mellem de to byer.

Strækningen er i alt 17 kilomenter lang. Den største del ligger i Randers Kommune, mens cirka 3,5 kilometer ligger i Norddjurs.

Samlet regning på 12 mio.

Politikerne i Miljø- og Teknikudvalget i Norddjurs Kommune har netop kigget nærmere på forslaget om at fjerne jernbaneskinnerne og svellerne på strækningen og erstatte dem med asfalt. Den samlede regning lyder på i alt 12 mio. kr.

Farligt kryds i Randers skal have en overhaling

På mødet i Miljø- og Teknikudvalget besluttede et flertal af de lokale Norddjurs-politikere, at de vil gå videre med planerne om at etablere en cykelsti.

Skaffer penge til cykelstien

I første omgang vil Norddjurs Kommune sammen med kollegerne i Randers undersøge mulighederne for, hvordan der kan skaffes penge til cykelstien.

Efter næsten 100 år blev jernbanen mellem Randers-Allingåbro-Ryomgård nedlagt i 1971. Der kørte dog stadig godstog på banen helt frem til 1990'erne.

Djursland for fuld Damp udlejer i øjeblikket skinnecykler i Allingåbro. Dette vil dog ophøre, hvis Randers og Norddjurs kommuner beslutter sig for at lægge asfalt på strækningen.