Vil anlægge cykelsti på gammel bane

Jernbanen mellem Randers og Allingåbro får måske nyt liv

I fremtiden bliver det måske muligt at cykle fra Allingåbro til Randers uden at se ret mange biler og busser på sin vej.

Norddjurs Kommune undersøger i øjeblikket muligheden for at anlægge en cykelsti på den gamle jernbanestrækning mellem de to byer.

Strækningen er i alt 17 kilomenter lang. Den største del ligger i Randers Kommune, mens cirka 3,5 kilometer ligger i Norddjurs.

Samlet regning på 12 mio.

Politikerne i Miljø- og Teknikudvalget i Norddjurs Kommune har netop kigget nærmere på forslaget om at fjerne jernbaneskinnerne og svellerne på strækningen og erstatte dem med asfalt. Den samlede regning lyder på i alt 12 mio. kr.

Farligt kryds i Randers skal have en overhaling

På mødet i Miljø- og Teknikudvalget besluttede et flertal af de lokale Norddjurs-politikere, at de vil gå videre med planerne om at etablere en cykelsti.

Skaffer penge til cykelstien

I første omgang vil Norddjurs Kommune sammen med kollegerne i Randers undersøge mulighederne for, hvordan der kan skaffes penge til cykelstien.

Efter næsten 100 år blev jernbanen mellem Randers-Allingåbro-Ryomgård nedlagt i 1971. Der kørte dog stadig godstog på banen helt frem til 1990'erne.

Djursland for fuld Damp udlejer i øjeblikket skinnecykler i Allingåbro. Dette vil dog ophøre, hvis Randers og Norddjurs kommuner beslutter sig for at lægge asfalt på strækningen.

hest2

play Naturpark beskyldt for misrøgt af heste: Afviser alle anklager

Martin Damgaard

play Naboer vil hive politikere ud i virkeligheden: De skal vide, hvad de stemmer om

IKEA

play Derfor åbner IKEA ikke i morgen

Skærmbillede 2021-02-28 kl. 15.01.43

play Forpremiere: Ny serie følger familie, der har købt en hel zoo

6a0adb77-df5b-46a7-ba2b-27b2740e1419

Eksperter: Over halvdelen af positive lyntest kan være falsk positive

politibil

Politiet uddeler bøder og lukker vandpibecafé i Brabrand