VIDEO: Turistby frygtede en sommer uden gæster – nu er de fortrøstningsfulde

05:22

Video: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Det løb de erhvervsdrivende i Fjellerup koldt ned ad ryggen, da statsminister Mette Frederiksen for to måneder siden meddelte, at de danske grænser skulle lukkes ned.

I byen, der ligger på det nordligste Djursland, lever hovedparten af de få erhvervsdrivende nemlig af turisme, og især de tyske turister plejer at stå for en stor del af omsætningen i brugsen, hos fiskehandleren, på vaffelbageriet, hos sommerhusudlejerne og hos de nærliggende campingpladser.

- Der tænkte vi godt nok, hvordan skal den her sæson nu ende, siger Peter Elkjær Frøstrup, der er lejrchef på Fjellerup Strand Camping, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Peter kimes ned af tyskere: Turistby rammes hårdt

Men indtil videre er det gået over alt forventning, og de erhvervsdrivende ser fortrøstningsfulde på sommeren, der kommer.

- Fra midten af marts begyndte det at eksplodere, og der fordoblede vi faktisk omsætningen. Folk der normalvis vil sidde hjemme i deres lejligheder, har haft muligheden for at komme ud i deres sommerhuse og nyde det gode vejr, og så har de nok nydt, at de ikke skulle på arbejde, siger Rasmus Juul, der er brugsuddeler i Dagli’Brugsen i Fjellerup til TV2 ØSTJYLLAND, og fortsætter:

- Vi mister måske tyskerne og nordmændene, men vi regner med, at sommerhusene bliver fyldt af danskere, som ikke kan komme til Italien eller andre steder i syden.

I TV2 ØSTJYLLANDs serie, "Østjylland i en Coronatid", handler det i dag om den lille by Fjellerup på Norddjurs, som i den grad er afhængige af at få turister til byen i løbet af sommeren.

Se hele indslaget øverst i artiklen.