Viceborgmester vil ikke ændre rygeregler: - Vores model er tilstækkelig

Der er ikke alle steder begejstring for KL's opfordring om at forbyde rygning i arbejdstiden

01:45

Kommunernes Landsforening (KL)  opfordrer alle sine medlemmer at forbyde rygning i arbejdstiden. En opfordring, der har mødt kritik fra flere sider.

I Norddjurs Kommune tror viceborgmester Benny Hammer (K), at kommunen allerede har den rigtige rygepolitik. 

Læs også Kommuner opfordres til at slukke smøgen

- Vi synes egentlig, at den model, vi anvender i dag, er tilstrækkelig for os, og på den måde er der ikke nogen af rygerne, der generer ikke-rygerne, siger viceborgmester i Norddjurs Kommune Benny Hammer (K).

Ansatte i Norddjurs Kommune må kun ryge på særlige udendørsområder. Den tid, det tager medarbejderne at ryge, skal de arbejde over eller bruge flekstid på.

Tror på frivillighed

I Kommunen er der også flere forebyggende projekter, som skal hjælpe medarbejderne med at kvitte smøgerne.

Skal man så også ind og kigge på dem, der er lidt for overvægtige, skal de så også på slankepiller, inden de møder på arbejde, er det der vi skal ud?

Lisa Mogensen, fællestillidsrepræsentant 

- Vi kører blandt andet også rygestopkurser, ligesom alle andre kommuner gør, og det lykkes også at få nogle til at holde op med at ryge. Jeg synes, det er den vej, man skal gå, altså frivillighedens vej, siger Benny Hammer.

Viceborgmesteren mener altså ikke, at KL’s opfordring er den rigtige løsning.

Også hos fællestillidsrepræsentanten for HK’erne i kommunen er holdningen, at KL’s opfordring til et rygeforbud i arbejdstiden er at gå for vidt.

- Skal man så også ind og kigge på dem, der er lidt for overvægtige, skal de så også på slankepiller, inden de møder på arbejde, er det der vi skal ud, siger fællestillidsrepræsentant i HK i Norddjurs Kommune, Lisa Mogensen. 

01:45

VIDEO: I Favrskov Kommune indførte man allerede et rygeforbud i 2014, og det har været en succes, mener borgmester Nils Borring (S).

Luk video

Hvad bliver det næste?

Hos HK Østjylland falder udmeldingen også i dårlig jord. Her mener man ikke, at et forbud kan fremprovokere en negativ reaktion hos medarbejderne.

- Forbud og formynderi kan godt vække trods hos nogle mennesker, og jeg mener, at man kommer længere med dialog og oplysning og forebyggende arbejde, siger formand for HK Kommunal Østjylland Hans-Henrik Hansen.

Se mere i tv-indslaget øverst i artiklen.

Læs også HK-boss: - Hvad bliver det næste? Et forbud mod sodavand?