Upopulær beslutning ændret: Nu kommer badebro op alligevel

Det skabte stor frustration i lokalsamfundet, da det blev meldt ud, at broen ikke ville komme op i år på grund af retningslinjerne omkring covid-19.

Denne artikel handler om en badebro.

Og det kan være lidt svært at forstå, hvordan en badebro kan være så vigtig, at den skal have sin egen artikel. 

Men hvis man bor eller kommer ved Fjellerup Strand, så er badebroen lig med sommer og fællesskab. 

quote Den samler nogle mennesker, og det er måske også det, der er en del af bekymringen.

Anders Enggaard, formand, Fjellerup Borgerforening

- Det er der, tingene sker på Fjellerup Strand. Det er der Vaffelbageriet og fiskehandleren er. Den samler nogle mennesker, og det er måske også det, der er en del af bekymringen, siger formand for Fjellerup Borgerforening, Anders Enggaard, til TV2 ØSTJYLLAND.

Badebroen er 1,6 meter bred, og tidligere på året meldte Norddjurs Kommune og borgerforeningen ud, at broen ikke ville blive opført i år, da det ville være svært at overholde en afstand på én meter. Man frygtede, at folk ville komme til at stimle sammen på broen. Men nu er den beslutning ændret.

Blev gal i sulet

Beslutningen fik mange borgere til at ringe til borgerforeningen og kommunen, da de var utilfredse med beslutningen. Og nogle var helt oppe i det røde felt.

- Vi har bakket op om kommunens beslutning, som er taget på baggrund af covid-19. Men der er flere, der har ringet, og et par stykker har været godt gal i sulet. En sommerhusejer mente, at når han betalte skat det ene og andet sted, så skulle den bro op, siger formand for borgerforeningen, Anders Enggard.

quote Vi vurderer, at der er meget styr på coronaen hos os nu

Kim Jensen, Vej- og Ejendomschef, Norddjurs Kommune

TV2 ØSTJYLLAND talte også med flere undrende borgere, der blandt andet kaldte situationen helt gak-gak.

- Jeg fatter ikke en bjælde af det. Vi burde godt kunne håndtere det med afstand, og når nu vi har givet så mange penge for den bro i sin tid, så er det da helt gak-gak, at den ikke sættes op, sagde Fjellerup-borger Frank Zoega i maj til TV2 ØSTJYLLAND.

I stedet for badebroens dragende tilstedeværelse markerede man broens underliggende fundament i et forsøg på at undgå skrabede fødder og tæer hos badegæsterne.
I stedet for badebroens dragende tilstedeværelse markerede man broens underliggende fundament i et forsøg på at undgå skrabede fødder og tæer hos badegæsterne. Foto: Fjellerup Borgerforening

Nu har Norddjurs Kommune så besluttet, at den skal op alligevel, og det vækker stor glæde i den lokale facebook-gruppe, Fjellerup - byen ved skov og strand, hvor borgere skriver "juhuu" og kalder det en god og dejlig nyhed.

Kan blive pillet ned igen

- Vi vurderer, at der er meget styr på coronaen hos os nu, siger Kim Jensen, der er Vej- og Ejendomschef i Norddjurs Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.

Der vil dog blive opsat retningslinjer ved broen, da det stadigvæk er vigtigt at holde afstand og passe på hinanden. Folk bliver for eksempel opfordret til at gå højre om og tage hensyn til handicappede.

Ifølge Kim Jensen kan dele af broen blive pillet ned igen, hvis folk ikke følger retningslinjerne.

- Vi har en badebro her, der er en meter og tres, og hvis man viser hensyn til hinanden, bør man kunne holde den her afstand på en meter. Men hvis det viser, at der er uhensigtsmæssigheder, så vil det første skridt være at fjerne landgangsdelen, men det betyder så, at de handicappede må betale prisen, siger Kim Jensen.

Det er frivillige fra borgerforeningen sammen med folk fra kommunen, der sætter broen op. Formand for Fjellerup Borgerforening, Anders Enggard, forventer, at det senest sker i uge 28.

- Der er lige nogle svejsninger under overfladen, som skal fikses først. Dette kan kun ske ved absolut lavvande, siger han.

I vores magasin program - Østjylland i en Coronatid - har vi besøgt den lille by Fjellerup på Norddjurs.