Ung mand kræves fængslet for at starte brand foran rådhus

En 27-årig mand fremstilles torsdag formiddag i grundlovsforhør sigtet for at sætte ild på halmballer på Torvet i Grenaa i søndags

01:33

Opdateret: Den 27-årige mand blev løsladt af dommeren. Løsladelsen er kæret til Landsretten.

Søndag eftermiddag udbrød der brand i en hel række halmballer foran rådhuset på Torvet i Grenaa. Nu har Østjyllands Politi anholdt en ung mand, de mistænker for at have påsat branden. Han kræves varetægtsfængslet.

- 27-årig mand fremstilles i dag kl. 10 for at sætte ild på en række halmballer på Torvet i Grenaa og for at stjæle en bil, lyder det fra politiet på Twitter.

Læs også Tom lagerbygning helt udbrændt: Mistanke om påsat brand

Det var op mod 30 halmballer - der et par dage forinden var blevet brugt til et arrangement for børn i Grenaa stablet på benene af en gruppe pædagogstuderende - som udbrændte.

Brandfolkene fra Beredskab og Sikkerhed kom frem til flammer og en masse røg, men heldigvis udviklede branden sig ikke til de nærliggende bygninger.

Læs også To lastbiler i frontalt sammenstød: Østjysk mand omkommet

- Den bygning, der var tættest på branden, var faktisk Djursland Bank, og røgen kom da også over til banken. Så der har været en inde for at tjekke, om lokalerne har taget skade, men det var ikke tilfældet, sagde indsatsleder fra Beredskab og Sikkerhed, Jan Riecke, søndag til TV2 ØSTJYLLAND.

Flere vidner havde set en person sætte ild til halmballerne, og det er blandt andet deres forklaringer, der nu har først til en anholdelse af en ung mand i sagen.

Du kan se video fra branden optaget af Local Eyes øverst på siden.