Udsigten til fast læge skaber jubel på østjysk ø

Beboerne på Anholt er glade. Der kommer nemlig en ny fast læge til øen.

Hos øboerne på Anholt var talen klar: Hvis vi ikke får en ny læge, så flytter flere af de ældre fra øen.

Derfor skaber nyheden om, at en ny fast læge er på vej også jubel hos beboerne.

- Det betyder alt, at der nu er udsigt til en fast læge, så det er vi flere, der er virkelige glade for, siger formand for øens borgerforening, Karen Konge, til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge formanden for borgerforeningen så kommer tilstedeværelsen af den nye faste læge til at betyde, at der bliver skabt en sikkerhed på øen, for især de ældre.

- Det kan være vanskeligt at bo her, hvis man er i en situation, hvor man tit har brug for en læge, for det tager tid at komme ind til fastlandet, men det slipper vi heldigvis for nu, fortæller Karen Konge.

Den nye praktiserende læge overtager ø-klinikken fra den 1. august 2021.

Bosætter sig på øen

I Regionsrådet i Region Midtjylland, som er dem, der i maj besluttede sig for at sætte jagten ind på en ny læge til øen, er der også glæde.

- Vi har fået en læge fra allerøverste hylde, så det er en rigtig god nyhed for beboerne på Anholt – det er vildt positivt. Samtidig vil den kommende læge bosætte sig på øen sammen med familien, så det er kun dejligt, fortæller formand for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland, Annette Roed, til TV2 ØSTJYLLAND.

Navnet på den nye læge er Anne-Sofie Weindel.

- Jeg ser frem til at blive læge for beboerne på Anholt og sammen med min familie blive en fast del af hverdagslivet på øen, siger læge Anne-Sofie Weindel i en pressemeddelelse. 

Øens nuværende læge Anders Fjendbo Jørgensen stopper den 1. marts 2021, hvilket betyder, at øboerne står uden fast læge i seks måneder.

Men i den periode opretter regionen et midlertidigt lægetilbud, der får åbent som hidtil frem til den nye læge overtager klinikken på Anholt, oplyser formand for Nære Sundhedstilbud Annette Roed.