Udsender skulptur negativ energi?

Skulptur i Grenaa til debat i Kulturkampen

I Grenaa debatteres skulpturen Ofrende heftigt.

Flere mener, at den udsender dårlig karma og er skidt for udviklingen i det centrale Grenaa, hvor den er placeret på Torvet.

En af kritikerne er Gert Karlson, der er alternativ behandler i Grenaa. Han skrev forleden et læserbrev, hvor han blandt andet gjorde udtryk for, at skulpturen spreder rædsel og er dårlig karma for byen.

- Den udformning, som skulpturen har, er meget negativ. Der er ikke meget potens over den. Man kan sige, at den er grim, det er der i hvert fald mange, der synes, men den gør mere end det. Det, at placere en så negativ udseende skulptur lige midt i Grenaa Centrum, er dårlig energi for byen, siger Gert Karlson.

Han er onsdag gæst i Kulturkampen på TV 2 | ØSTJYLLAND, som i denne uge blandt andet kigger nærmere på Ofrende.

Kritik af teaterkoncert: Mere et mareridt end en drøm

Skulpturen er en gave fra Djurslands Bank i anledningen af Grenaas 550 års jubilæum som købstad, og den blev opstillet tilbage i 1995.

Sagar Constantin Bohnstedt, forfatter og foredragsholder og ekspert i neo-fengsui, er enig med Gert Karlson: Skulpturen udsender dårlig karma.

- Skulpturen har en nedadgående energi, og den har en meget lav frekvens i energi. Når vi mennesker går forbi, bliver vi ubevidst påvirket af det signal, som den her statue sender, og det er ikke ligefrem positivt, siger Sagar Constantin Bohnstedt, der mener, at omgivelserne dikterer vores adfærd, og at skulpturen derfor kan have en indvirkning på udviklingen i det centrale Grenaa.

I Norddjus Kommune mener formanden for kultur- og udviklingsudvalget, at skulpturen både udsender positiv og negativ energi.

- Jeg anerkender klart, at når vi taler om kunst, kan der være forskellige holdninger. Kunst er mange ting, og kunst skal først og fremmest skabe oplevelse, debat og stof til eftertanke. Og det må man i høj grad sige, at skulpturen har gjort, siger Else Søjmark (S).

Ofrende er skabt af kunstneren Peter Brandes, hvis inspiration til skulpturen er Bibelens fortælling om Abraham, der skal ofre sin søn Isak, men i sidste øjeblik får besked på at spare sønnens liv.

I videoen øverst på siden kan du se debatten om skulpturen, og du kan se hele Kulturkampen i aften, onsdag, klokken 20.20. Billedet er taget af Gert Karlson

21-000190-20 20201023_THG_VISUALISERING_ALLEGADEN_SLETH 12524003_1_1_2

Gammelt amtssygehus får nyt liv

Skærmbillede 2021-04-11 kl. 15.54.16

Anklaget for millionsvindel: Her er hans nye jordvarmeanlæg og ridebane

Ulla Mølgaard Fangel har set frem til dagen i dag, hvor hun endelig kunne blive vaccineret mod smitte med coronavirus.

Ulla er én af de 14.000: - Det var hurtigt og smertefrit

Bloddonor

Blodbank med opråb: - Vi mangler flere end dobbelt så mange donorer

Magnus Heunicke

liveblog Heunicke sender stor ros til alle involverede i storskalaforsøg

Ambulance

Nyt forslag: Flere sygetransporter til Østjylland