Tyve stjal køretøj og tømte pulverslukker i hovedet på mand og politihund

To mænd stjal en gator og stak af - under flugten sprøjtede de både køretøjets ejer og en politihund i hovedet med en pulverslukker.

Politiet rykkede ud med flere patruljer efter en mand anmeldte et indbrud og tyveri af et køretøj. Foto: Alexander Aagaard

Onsdag fik en beboer i Hevring på det nordlige Djursland stjålet et køretøj fra sin grund.

Ejeren af køretøjet, en gator, som er en slags terrængående golfvogn, fangede to mænd på fersk gerning på forsøgte at tilbageholde dem.

Læs også Politi mødte massivt frem: Mand fundet død

Det lykkedes dog ikke, for tyvene tømte en pulverslukker i ansigtet på manden og kørte fra stedet i gatoren.  

Manden fandt ud af, at de to tyve også havde brudt ind i hans hus og gennemrodet stueetagen. Han kontaktede derfor politiet. 

En gator er en slags terrængående golfvogn, som den Dronning Margrethe tager en tur i på billedet her. Arkivfoto.  Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix

Politihund fik også med pulverslukkeren

Politiet fik anmeldelsen onsdag formiddag kl. 10.24 og sendte herefter flere patruljer til stedet. På Rougsøvej omkring Holbæk fik de øje på de to mænd, der kørte på gatoren. Mændene drejede ind på en majsmark, og en politihund blev sendt efter dem. De to tyve havde dog ikke i sinde at lade sig fange, og under jagten sprøjtede de politihunden i ansigtet med pulverslukkeren. 

Kort efter væltede køretøjet dog, og hunden fik fat i en 31-årig mand. Den anden tyv, en 18-årig mand, tog flugten til fods, og politiet mistede ham af syne.

Læs også Frank får hjælp af socialsygeplejersker: - Jeg kan slet ikke rose dem nok

Der gik dog ikke længe, før han alligevel kom i politiets varetægt. En borger ringede nemlig til politiet med et tip om en mistænkelig mand, der ville have et lift. Kort efter fandt politiet ham i skovbunden tæt på vejen, og den 18-årige blev anholdt ligesom sin makker.

Den 18-årige blev sigtet for vold efter at have sprøjtet med pulverslukkeren, mens den 31-årige er sigtet for narko- og spritkørsel, fordi politiet mistænker ham for at have været påvirket under kørslen i gatoren. 

De er desuden begge sigtet for indbrud og tyveri, og politiet afviser ikke, at der kan komme flere sigtelser. 

Det var ved Hevring på Djursland, at manden fik stjålet sin gator.  Foto: Google Maps