Tyskerne kommer!

Tyske campister invaderer nærmest Østjylland. Grenaa Strand Camping har oplevet en stigning på 50 pct. i forhold til sidste år.

Det tyske flag vejer på Grenaa Strand Camping og lejrchef Helle Lip taler nærmest mere tysk end dansk.

- Det der er rigtig overraskende i år, er den store stigning vi har blandt vores tyske gæster. Tidligere år har vi oplevet en tilbagegang i antallet af tyskere og lige pludselig ser vi en kæmpestigning på helt op til 50 % i forhold til sidste år, siger lejrchef Helle Lip til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hun mener, at de danske campingpladser har været for dårlige til at omstille til de nye tider, hvor campingfolket efterspørger masser af spændende oplevelser og aktiviteter.

- I løbet af sæsonen arrangerer vi en række koncerter blandt andet med engelske Smokie. Vi må erkende, at vi har været for dårlige til at omstille os til de nye behov, hvor vores gæster i højere grad efterspørger oplevelser frem for snobrødsbagning. Jeg tror vores nye strategi er med til, at tyskerne igen efter flere års fravær vender tilbage.

Viola og Andreas Vöge fra Bremen har droppet charterferien sydpå til fordel for campingferie på Djurslands næse.

- Vi er i alt fire personer, og det er for dyrt at flyve til Spanien. Her kan vi få tre ugers campingferie for de samme penge, som en uges charterferie koster, siger Viola Vöge til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den tyske børnehaveklasselærerinde er ikke i tvivl om hvorfor flere af hendes landsmænd tager på ferie i Danmark.

- Den økonomiske krise i Tyskland er ovre, og arbejdsløsheden er faldende, og folk har fået flere penge, derfor vælger flere at holde ferie i Danmark, siger Viola Vöge.

På fredag i næste uge kommer der endnu flere tyskere til campingpladsen ved Grenaa. Lejrchef Helle Lip fortæller nemlig, at alle 600 pladser er booket når industriferien for alvor starter.