Tvunget i aktivering

Kvinde fra Allingåbro har lægens ord for, at hun ikke kan klare normalt arbejde. Alligevel tvinger Norddjurs Kommune hende i aktivering.

Tidligere skolelærer Viktoria Marx fra Allingåbro lider af kronisk smertesyndrom i knæet. For tre år siden fik hun en protese på grund af slidgigt. I dag sover hun kun få timer om natten og har smerter konstant.

Alligevel har Norddjurs Kommune sendt hende i aktivering. Hver dag må Viktoria Marx møde op på arbejde på den gamle station i Allingåbro, hvor der blandt andet er postkontor. Kommunen kræver, at hun arbejder her 25 timer om ugen, men det kan Viktoria ikke klare. Nu har hun fået stillet en lille briks til rådighed i et af de tilstødende lokaler.

- Når det begynder at gøre for ondt i knæet, bliver jeg nødt til at hvile mig på briksen. Men der går hele tiden folk forbi, og så ligger jeg der. Det synes jeg er meget ubehageligt, siger hun til TV2 Østjylland.

Viktoria Marx har lægens ord for, at hun konstant lider af smerter og derfor ikke kan klare et normalt arbejde. Men Norddjurs Kommune vil ikke give hende førtidspension.

I en ny rapport fra Anvendt Kommunalforskning viser det sig, at Norddjurs Kommune er blandt de 20 procent kommuner i landet, hvor det er sværest at få tilkendt førtidspension. Det kommer ikke bag på Viktoria Marx:

- Det er et mareridt det her. Kommunen tænker kun på de penge, de får fra staten ved ikke at førtidspensionere, og det går ud over mig. Jeg forstår det simpelthen ikke.