Turistvækst på Djursland

Flere udenlandske turister vælger Djursland

01:56

1 af 2

Turismen boomer på Djursland. Tal fra sidste sommer viser, at især flere udenlandske turister vælger at holde ferie langs Djurslands kyster, og i dag åbnede en ny stor oplevelsesplads med blandt andet en kajakbro i Bønnerup, som turister og lokale kan få glæde af.

Tiltaget er et led i en større turistplan, som Norddjurs og Syddjurs kommune laver sammen for at tiltrække turister til Djurslands kyster, og derfor var Jan Petersen (S), borgmester i Norddjurs Kommune, mødt op til åbningen af pladsen i Bønnerup.

- Det er en dag, hvor vi viser, at vores kyst kan mange forskellige ting, og at vi investerer i den både for turisterne og for os selv, siger han.

Samarbejder om turisterne

Syddjurs og Norddjurs har i de sidste tre år arbejde på at øge kystturismen, og det har allerede givet pote. Der er nemlig sket en stigning i antallet af udenlandske overnatninger.

- Vi kan se, at det norske marked, som er et at de vigtigste markeder, vi har, vækster rigtig godt. Fra 2013 til 2014 har vi oplevet en vækst på omkring 13 procent, hvilket vi synes er rigtig godt og også bedre end på landsplan, siger Flemming Rasmussen, der er turistdirektør i Destination Djursland.

Han tror, at den nye oplevelsesplads kan være med til at tiltrække endnu flere turister.

- Jeg er helt sikker på, at det her kan være med til at bidrage til, at vi kan opleve en yderligere vækst gennem de kommende år. Når der kommer flere tilbud, så er der også flere gæster, som får øjnene op for vores område, siger Flemming Rasmussen.

Du kan se mere om den nye oplevelsesplads i Bønnerup og høre mere om stigningen i turister i tv-indslaget øverst på siden.