Turisterne er vilde med Djursland

Både danske, tyske, svenske og hollandske turister er begejstrede for Djursland. Det viser tal for 2017

Djurslands smukke natur og familieattraktioner trækker massevis af turister til Djursland. Foto: Marina Justesen‎

Djursland er med sin smukke natur og familievenlige attraktioner et populært sted at holde ferie. Samlet set har der i 2017 været en stigning i antallet af udenlandske turister på 7 procent fra 2016 til 2017.

Det gælder særligt tyske, hollandske og svenske gæster. Men også danskerne har været glade for at tage turen til Djursland.

Læs også Kulturhovedstad gav kæmpe omsætning og skabte jobs

Flemming Rasmussen, turismedirektør ved Destination Djursland, mener, at blandt andet Aarhus som Kulturhovedstad i 2017 har haft betydning for fremgangen:

- Aarhus Kulturhovedstad 2017 har haft en afsmittende effekt på vores område. Der er sket meget i Østjylland, og det har helt sikkert haft effekt på vores område. Desuden er der også sket en del hos vores store trækplastre som Djurs Sommerland, siger Flemming Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND.

05:36

VIDEO: Sådan så det ud, da Aarhus åbnede som Europæisk Kulturhovedstad 2017. Dronning Margrethe satte det store optog gennem byen i gang. Video: Brian Rasmussen

Luk video

Det er populært at overnatte i feriehuse

Den samlede stigning i antallet af overnatninger er på ca. 4 procent svarende til 67.000 flere overnatninger i 2017 i forhold til 2016. Det totale antal overnatninger er 1.775 mio.

Jeg tror, at stigningen i antallet af overnatninger er en kombination af alle de oplevelser, der er inden for en times kørsel.

Flemming Rasmussen, turismedirektør ved Destination Djursland

Langt over halvdelen af turisterne på Djursland overnatter i feriehus. I 2017 har der været stigning alene i feriehusovernatninger på 10 procent fordelt på hele Djursland.

- Jeg tror, at stigningen i antallet af overnatninger er en kombination af alle de oplevelser, der er inden for en times kørsel. Både de kommercielle og vores natur. Og så Aarhus som ligger tæt på, siger Flemming Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Vil have færgen tilbage til Ebeltoft: 8.000 underskrifter afleveret

Djurs Sommerland trækker mange gæster

På trods af at sommeren 2017 bød på en del regnvåde dage, havde forlystelsesparken Djurs Sommerland også rekordmange gæster i 2017. Med over 808.000 gæster i 2017 er den tidligere besøgsrekord fra 2015 slået med mere end 7.000 gæster.

Når det går godt for turismen på Djursland, går det også godt for Djurs Sommerland. Det er hele paletten af oplevelser, som gør Djursland til en stærk feriedestination.

 Henrik B. Nielsen, administrerende direktør for Djurs Sommerland

Administrerende direktør for Djurs Sommerland, Henrik B. Nielsen, glæder sig over stigningen af antallet af overnatninger på Djursland – det har nemlig også betydning for parkens rekordtal.

- Når det går godt for turismen på Djursland, går det også godt for Djurs Sommerland. Det er hele paletten af oplevelser, som gør Djursland til en stærk feriedestination, siger Henrik B. Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Da Djurs Sommerland åbnede i 2017, var det blandt andet med den spritnye forlystelse, DrageKongen, som Henrik B. Nielsen også mener, har haft indflydelse på det høje besøgstal.

Læs også Djurs Sommerland klar med nye forlystelser til næste sæson

Når Djurs Sommerland åbner igen den 27. april i år vil DrageKongen få selskab af endnu to nye familieforlystelser. Parken har nemlig investeret 15 millioner kroner i en ny børnerutsjebane og en familiekarrusel.

02:40

VIDEO: I efterårsferien åbner Djurs Sommerland dørene op til "Magisk Halloween". Det var ligeledes en stor succes igen i 2017. Omkring 90.000 gæster besøgte parken på de ni åbningsdage i efterårsferien, hvilket er ny rekord for Magisk Halloween.

Luk video

Denne sommer bliver en udfordring

Men selvom det går frem for Djursland som turistattraktion, ser sommeren 2018 ud til at kunne blive en udfordring, mener Flemming Rasmussen, turismedirektør ved Destination Djursland. 

Tyskernes sommerferie falder nemlig sammen med den norske og danske feriekalender – og derfor kan områdets feriehuse risikere at blive overbooket i ferieperioden.

Læs også Aarhus 2017 trak flere turister til hele regionen

- Det er svært at flytte folks ferievaner, men vi forsøger at få vores gæster til også at komme uden for sæsonen og så forsætter vi med at markedsføre Djursland, som den gode feriedestination, det er, siger Flemming Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND.

Seværdigheder på Djursland

250 km varieret kystlinje med hvide sandstrande, klinter og kystlandskaber

23 attraktioner, museer, oplevelsescentre

Djurs Sommerland

Nationalpark Mols Bjerge og Naturpark Randers Fjord

Købstaden Ebeltoft

Paradisøen Anholt, midt i Kattegat

En halv times kørsel til Aarhus