Tre dræbt i plejehjemsbrand: Nu gør brandmyndighederne ekstra indsats

Plejehjemsbranden på Farsøhthus sidste år har ført til, at brandmyndighederne har uddelt flere påbud på plejecentrene i Norddjurs.

Det er måske ikke det smarteste for de ældre mennesker at have en stormkrog på døren, hvis det brænder, og man skal hurtigt ud af lokalet. Derfor har de på Plejecenter Glesborg på Norddjurs nu fjernet alle stormkrogene. Det skaber glæde hos en af beboerne, Pouline Hansen

- Der har tidligere været sådan en klemme på, men den var ikke så let for os gamle mennesker at få op. Nu er den blevet fjernet, og det, synes jeg, er godt, siger Pouline Hansen til TV2 ØSTJYLLAND.

Pouline Hansen glæder sig over, at hun nu har lettere ved at komme ud af sin lejlighed i tilfælde af brand.
Pouline Hansen glæder sig over, at hun nu har lettere ved at komme ud af sin lejlighed i tilfælde af brand.

quote Der er kommet en skærpet opmærksomhed på farerne ved brand og på, hvordan man kan komme ud herfra.

Tove Jensen, plejecenterleder, Plejecenter Glesborg

Det er de såkaldte stormkroge, der sikrer vinduer og døre mod blæst, der er blevet fjernet fra hele plejehjemmet. Nu kan beboerne hurtigt komme ud. Stormkrogene var et af de tre påbud, som plejehjemmet fik af brandmyndighederne.

- Der er kommet en skærpet opmærksomhed på farerne ved brand og på, hvordan man kan komme ud herfra, siger plejecenterleder Tove Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Påbuddene er et direkte resultat af efterdønningerne fra den tragiske brand på plejehjemmet Farsøhthus sidste år. Her mistede tre mennesker livet.

VIDEO: Små to uger efter branden d. 3. august 2018 fortalte vi, at Norddjurs Kommune ville sikre plejehjemmene bedre. Den indsats er i fuld gang.

Det er Beredskab & Sikkerhed, der står for sikkerheden på plejehjemmet. De har også bedt plejecenteret om at fjerne et bord, der stod under et skab med en brandslange. Direktøren fortæller, at brandtilsynet på plejehjem har ændret karakter efter branden på Farsøhthus sidste år.

quote Alt, hvad der står på gangene rundt omkring på plejehjemmene, vil bidrage til branden, hvis det værst tænkelige skulle opstå.

Kasper Sønderdahl, beredskabsdirektør, Beredskab & Sikkerhed

- Det er egentlig ikke fordi, vi har en ambition om, at vi bare skal rundt og dele påbud ud. Det er bare rigtigt vigtigt for os at påpege, at alt, hvad der står på gangene rundt omkring på plejehjemmene, vil bidrage til branden, hvis det værst tænkelige skulle opstå. Det skal vi have dialog med plejecentrene om, siger beredskabsdirektør, Kasper Sønderdahl, til TV2 ØSTJYLLAND.

Ekstra brandmænd til plejehjemsbrande

Fremadrettet vil der også være to ekstra brandmænd, når der lyder en brandalarm på et plejehjem.

- Der er brug for rigtigt mange arme og ben, når vi skal have folk evakueret fra de her bygninger. Så det tager vi meget alvorligt, siger beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl.

Tidligere sad der stormkroge i dørene, men de er nu fjernet efter påbud fra Beredskab & Sikkerhed.
Tidligere sad der stormkroge i dørene, men de er nu fjernet efter påbud fra Beredskab & Sikkerhed.

Efter branden sidste år bliver alle brandtilsyn på Norddjurs nu også behandlet på udvalgsmøder i kommunen.

- Det skaber en tryghed hos mig som politisk ansvarlig, at vi faktisk agerer på det, der bliver påtalt og påbudt. Vi må ikke tro, at vi kan undgå det fuldstændigt fremadrettet, men vi skal hele tiden se på, hvordan vi kan gøre det bedst muligt, siger Lars Møller (S), der er formand for voksen og plejeudvalget i Norddjurs Kommune til TV2 ØSTJYLLAND.

IMG_2005

playSilas og Aske skulle konfirmeres om fire måneder - nu er festdagen udskudt

IMG_3118

playSkrædder bad om hjælp - nu deler tusindvis hans besked

IMG_1615

Over 7000 har skrevet under på Rikke og Kathrines forslag

Michael Aastrup Jensen

Aastrup beklager: Jeg skulle ikke være taget til Dubai

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

test corona covid-19

33 smittede danskere har fået falsk negativ test i Dubai