Til kamp mod supermarkeder

Lokale producenter åbner fælles butik

00:53

1 af 2

Det kan være svært at få formidlet og solgt sine produkter, hvis man har startet sin egen virksomhed med for eksempel marmelade, sennep eller brød.

For at gøre det nemmere, at få produkterne frem i lyset, har foreningen Smag Djursland indrettet en købmandsbutik i Grenaa. Her er der samlet en lang række produkter fra lokale producenter.

Foreningen håber på den måde, at skabe synlighed og opmærksomhed om madvarer fra Djursland. Det fortæller Sune Gissel, som er foreningens madambassadør:

- Derfor har vi den her butik som et vindue. Det giver en profilering til de enkelte producenter, og de ting, de laver, siger Sune Gissel til TV 2 | ØSTJYLAND.

Det lokale stempel er ikke nok til at tiltrække kunder. Det ved foreningen godt selv. De håber at kunne tilbyde konkurrencedygtige produkter med god smag.

- Vi skal forsøge at producere noget, som giver en efterspørgsel og som kan konkurrere med det, man køber i supermarkederne. Man kan jo ikke sælge noget bare, fordi det er lokalt. Det skal smage godt, siger Sune Gissel til TV 2 | ØSTJYLAND.

Smag Djursland består i dag af 28 selvstændige producenter af madvarer.

Se et tv-indslag om den nye gårdbutik øverst i artiklen.