Terma præsenterer flot regnskab

Virksomheden med afdelinger i både Grenaa og Lystrup har haft gavn af øgede aktiviteter i udlandet

1 af 3

Det østjyske firma Terma, der er kendt for at producere til våbenindustrien, viser flotte tal i årsrapporten for regnskabsåret 2016/16. Ordrebeholdningen er stor, omsætningen er stigende og der er et fint overskud på bundlinjen.

- Vi ser nu resultater af vores etablering på markederne i Asien og Mellemøsten. Som eksempel kan jeg nævne Indien, hvor vi sammen med vores indiske partner Tata Advanced Systems Ltd. er valgt som leverandør af radarsystemer til flåden. Vi ser også, at Europa og USA fortsat øger investeringerne i forsvarsmateriel; en udvikling der fortsætter de kommende år, siger Termas administrerende direktør, Jens Maaløe, i en pressemeddelelse og fortsætter:

-Vi udbygger løbende vores internationale salgsorganisation. Det er afgørende for vores forretningsmuligheder, at vi er repræsenteret i de lande og regioner, hvor væksten er. I det år, vi netop har afsluttet, er salget til internationale kunder øget og udgør nu 92 % af vores omsætning.

Enhedslisten frygter terrorangreb i Grenaa

Terma har haft en vækst i omsætningen 14 %. Resultat før skat blev 85 mio. kr. mod 71 året før. Det tilfredsstillende resultat afspejler den øgede aktivitet kombineret med målrettet effektivisering af interne processer.

Nye kampfly

Regeringens planer om at investere i nye kampfly kan også få positiv betydning fremover.

F-35 kampfly sikrer op mod 500 arbejdspladser i Grenaa

- Med den danske regerings anbefaling af F-35 som nyt kampfly ser vi frem til en definitiv afklaring på dette område, som har så stor betydning for Terma og i særdeleshed for vores fabrik i Grenaa. Vi har været leverandør til F-35 i en årrække. Produktionen til flyet øges markant de kommende år, og vi har igangsat en omfattende udbygning af vores produktionskapacitet. Det er den anden store investering, vi gennemfører i Grenaa-fabrikken, som i dag er blandt de mest avancerede i Europa inden for produktion af flydele i kulfiber og kompositmaterialer, forklarer Jens Maaløe.

Direktøren forventer, at medarbejdertallet i Grenaa-afdelingen øges fra de nuværende godt 300 til omkring 500 i løbet af få år.

Terma

- Den højteknologiske virksomhed Terma udvikler produkter og systemer til civile, militære og sikker¬heds¬mæssige formål, herunder kommando- og kontrolsystemer, radarsystemer, systemer til beskyttelse af fly, rumfartsteknologi og strukturdele til flyindustrien.

- Terma A/S har hovedsæde i Lystrup ved Aarhus og danske afdelinger i Herlev og Grenaa. Internationalt har Terma selskaber og aktiviteter i Holland, Tyskland, USA, Forenede Arabiske Emirater, England, Singapore, Belgien og et repræsentationskontor i Indien.