Tang som en delikatesse
Tangpesto skal sælges til hele verden
Tang og alger fra havet ud for Grenaa skal nu laves til en vaskeægte gourmet delikatesse, der skal sælges over hele verden.
Produktionen med det slimede tang er startet op hos den lokale fiskehandler, der nu blandt andet laver tangpesto. Og allerede nu er interessen stor - særligt fra udlandet.
- Vi sælger det på Island, vi er flere steder i Norge, vi er i Sverige, og så er vi nogle få steder i Danmark, men det er det næste step, at nu skal Danmark køres tyndt og præsenteres for det her fantastiske produkt, siger Heine Max Olesen, der har FriskFisken i Grenaa og nu har startet Nordisk Tang.
Han fortæller, at tangen er sund og rig på omega 3, ligesom den har godt med mineraler i sig.
Heine Max Olesen arbejder netop nu med at erobre Mellemøsten med sin tangpesto, men her stopper han ikke.
- Vi håber, at vi får bredt det her ud til hele verden, siger Heine Max Olesen.
Du kan se mere om tangpestoen i videoen øverst på siden.