Stemningen vendt ved asylcenter

Borgere i Lyngby vest for Grenaa er nu glad for byens nye asylcenter

I september 2014 blev planerne om, at den lille landsby Lyngby på Djursland skulle huse 120 asylansøgere i et asylcenter på det gamle plejehjem, fremlagt. Dengang var folk bekymrede og negative over for udsigten til et sådant center, men nu, efter centret er kommet, er stemningen vendt.

- De er lige så gode naboer som alle andre, og vi snakker lige så meget med dem som med de andre naboer. Der er intet at udsætte på dem, lyder det i dag fra Grethe Rasmussen, der bor lige over for centret.

Nu skal flygtningene flytte fra Ajstrup Strand Camping

Mange af Lyngby-borgerne kan sågar huske tilbage på gode minder med de nye naboer. Og de bange anelser er gjort til skamme.

- Man hørte, at der ville komme mere kriminalitet, og at de stjæler, men det har vi intet mærket til, fortæller Thea Pedersen.

Folk er søde

Også asylansøgerne er glade for at bo i Lyngby.

- Vi oplever intet negativt fra naboerne. Folk her er søde, siger Nissin Hamdune, der bor på centret med sin søn og bror Khalif.

Røde Kors fortæller, at oplevelsen i Lyngby ligner meget, hvad der sker rundt om i andre byer, som får et asylcenter. Her er der også ofte først skepsis, som så ændrer sig, når borgerne ser, hvilke mennesker der flytter ind og bliver en del af livet i byen.

Kæmper for asylcenter: Bygning i Aarhus besat her til morgen

I Lyngby er eksempelvis den lokale købmand også glad for de nye beboere, for det har givet mere salg i butikken, og han har ikke haft konflikter med asylansøgerne.

Heller ikke hærværk mod centret har kunnet ødelægge stemningen. Det og meget mere kan du se i indslaget om asylcentret i Lyngby øverst i artiklen.