Stærke rockmamas skal blæse ny energi ud over østjysk slot

Fredag bliver en dag, Sostrup Slots ejer og besøgende sent glemmer. Den amerikanske rocklegende Patti Smith og danske Annisette giver koncert

Længe og i spænding har ejeren af Sostrup Slot i Grenaa ventet på, at det skal blive fredag d. 18. august. Nu er der kun få dage til, at slottet helt ekslusivt får besøg af den amerikanske rocklegende Patti Smith, som giver sin eneste danske koncert i år på slottet. 

- Jeg er meget bæeret over, at Patti kommer og besøger os. Hun er så vidunderlig direkte og fandenivolsk. Jeg er vild med hende både som forfatter og musiker, siger Kirsten Bundgaard Swift, ejer af Sostrup Slot. 

Rockmusikeren Patti Smith er 70 år gammel og har i over fire årtier spillet en stor rolle på den internationale musikscene. Udover sine 11 albums har hun udgivet flere digtsamlinger og en enkelt selvbiografi, Just Kids. 

Stærke kvinder

Koncerten får også et dansk præg med gæsteoptræden af Annisette, der er kendt som forsanger og mangeårigt medlem af Savage Rose

- For mig er det lidt symbolsk, at der kommer to så stærke kvinder herud, siger Kirsten Bundgaard Swift. 

Sostrup Slot har historisk set haft mange kvinder bag sig. Slottet blev bygget af en kvinde i begyndelsen af 1600-tallet, fra 1960-92 var det et kloster for nonner, og senest blev det overtaget af Kirsten, der har ejet det siden juni 2014. 

Danske Annisette er tidligere forsanger i Savage Rose, opvarmer for Patti Smith. Hun får selskab af Frank Hasselstrøm på klaver og Las Nissen på guitar.
Danske Annisette er tidligere forsanger i Savage Rose, opvarmer for Patti Smith. Hun får selskab af Frank Hasselstrøm på klaver og Las Nissen på guitar. Foto: Scanpix - Torben Christensen

Tør tage chancer

Koncerten med Patti Smith og Annisette bliver den første open air koncert på slottet, og de to kvinder kommer dermed til at indvie slottets nye gårdsplads. Ejeren håber, at indvielsen kan sætte skub i en forandring af slottets omdømme. 

- Vi er ikke et sted, hvor vi kun træffer sikre valg. Vi vil gerne være unikke, og det signal sender vi ved at invitere to rockstjerner herud. Det er en helt ny energi, der bliver blæst ud over stedet, siger Kirsten Bundgaard Swift. 

Hun håber, at de, der kommer til koncerten, får øjnene op for mulighederne i Sostrup Slot. 

- Det her sted bør opfattes som et holistisk kulturelt sted og et sted for skaberkraft, siger hun.  

Ikke den sidste

Lige nu er der ikke flere koncerter på tegnebrættet, da Kirsten lige skal trække vejret oven på lang tids intens planlægning af fredagens program.

- Men jeg håber, vi kan komme til at holde mindst én koncert om året, siger hun. 

Der er indtil videre solgt omkring 4700 billetter, ud af 5000 mulige, til rockkoncerten fredag aften. 

hest2

Dyr på Molslaboratoriet undersøgt af politiet

Hans Jørgen Haysen

Kvinde sendte materiale til AGF og fældede Haysen

Malling kirke

play Nu er dræbte Freyja bisat

AGF-Sønderjyske

Østergaard: Stadion-forsøg skal afsløre kviktestens pålidelighed

image5

En person fundet død i villakvarter i Silkeborg

Billede 23.02.2021 kl. 18.12

Nyt håb for Sandra: Kan måske blive i Danmark alligevel