Sprinter op ad erhvervsliste

Højdespringer i erhvervsklima-undersøgelse

Grenaa Havn. Det er blevet nemmere at drive erhverv i Grenaa og resten Norddjurs. Arkivfoto

Med en sagsbehandling, der er en af Danmarks bedste, springer Norddjurs kommune i år 20 pladser op ad listen over landets mest erhvervsvenlige kommuner.

I DI's landsdækkende undersøgelse af erhvervsklimaet i de danske kommuner, Lokalt Erhvervsklima 2011, er Norddjurs i år nummer 27 ud af i alt 96 kommuner. Det er ikke mindst sagsbehandling på miljøområdet og i bygge- og sygedagpengesager, der trækker op, skriver DI om springet.

 Ifølge undersøgelsen er Norddjurs kommune Danmarks tredje bedste, når det gælder sagsbehandling.

- Vi er meget tilfredse med Norddjurs indsats. En hurtig og effektiv sagsbehandling er med til at holde virksomhedernes omkostninger nede, så vi kan klare os bedre i konkurrencen. Virksomhederne kvitterer også for en meget positiv dialog og en velfungerende information fra Norddjurs kommune. Vi mærker, at hele attituden i kommunen er erhvervsvenlig, siger næstformand for DI Randers-Norddjurs, adm. direktør Poul Petersen fra Thorfisk A/S.

DI's undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2011, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima.

Du kan læse alle resultaterne fra undersøgelsen ved at trykke her.

Flere end 4.700 danske virksomheder har deltaget. De har blandt andet vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed, de kommunale rammevilkår og andre helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, arbejdskraft, infrastruktur og image.

96 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. To meget små kommuner, Læsø og Fanø, deltager ikke.