Sostrup Slot åbent igen

Torsdag åbnede Sostrup Slot restauranten op for sultne gæster

02:09

1 af 2

Efter længere tids renoveringsarbejde kunne Sostrup Slot på Djursland i dag, torsdag, byde folk velkommen.

- Vi glæder os rigtig meget til at byde rigtig mange velkommen. Vi ved endnu ikke, hvor mange der kommer, siger Rikke Hedman, der er forstander på Sostrup Slot.

Sostrup Slot, der er 400 år gammelt, kom på alles læber, da abedissen på slottets nonnekloster i 2010 blev beskyldt for magtmisbrug, vold og medvirken til en nonnes død.

I 2011 valgte Vatikanet i Rom at afsætte abedissen, som aldrig blev sigtet for anklagerne. I 2013 lukkede slottet og klostret så helt, og for ti måneder siden overtog de nye ejere stedet. I dag åbnede første etape af det nye Sostrup Slot: Restauranten.

- Jeg tænker altid på den historie. Man kan næsten ikke andet, når man træder ind i kirken, så tænker man på den historie, men der er også mange gode ting. Du kan mærke, at nonnerne var nede i kirken for at bede otte gange om dagen. Det i sig selv fornemmer man derovre, siger Kirsten Bundgaard Swift, der sammen med sin bror ejer Sostrup Slot.

De nye ejere af det sagnomspundne tidligere nonnekloster vil lave de mange bygninger om til et center for fordybelse og alternativ behandling.

Derfor er resten af slottet også ved at gennemgå en grundig renovering, så det også kan tage imod gæster.

I tv-indslaget øverst på siden kan du se mere om slottet.