Skylder Skat 4,7 mio. kr.

41-årig brugte statskassen som kassekredit

Foto: Colourbox

En 41-årig mand fra Grenå blev tirsdag idømt fængsel på 1,5 år for ikke at have betalt moms, skat og arbejdsmarkedsbidrag for 4,7 mio. kr.

Herudover blev han idømt en bøde på 4,7 mio. kr., ligesom han skal betale erstatning til Skat på 4,7 mio. Derudover blev han frakendt retten til at være stifter eller direktør eller medlem af bestyrelsen i virksomheder de næste 5 år.

Ni retsmøder tog det at gennemgå den større sag, som blev kørt i retten i Randers.

Tale om kædesvig

Gennem tre år - fra 2005-2008 - har manden stået i spidsen for syv forskellige selskaber. Selskaberne udlejede arbejdskraft til forskellige byggefirmaer. Men selvom kunderne ifølge fakturaerne betalte moms, og de udlejede medarbejdere ifølge lønsedlerne betalte skat og arbejdsmarkedsbidrag, nåede pengene ikke statskassen.

- Manden har brugt statskassen som kassekredit. Han har løbende oprettet og lukket virksomheder, hvor han har brugt samme metode, så der er tale om kædesvig, siger anklager i sagen, Klaus Meinby Lund, Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det var Skat, der i første omgang opdagede, at noget var galt - siden overtog Østjyllands Politi efterforskningen, der så endte med en dom i retten i Randers tirsdag.

Tre andre mænd, der - i mindre omfang - var tiltalt i sagen, blev alle frifundet.