Skovarbejderhus sat i stand

Gammel Estrup udvider syd for hovedvejen

Herregårdsmuseet Gammel Estrup ved Auning har netop udvidet.

Den flere hundrede år gamle herregård og de tilhørende bygninger ligger umiddelbart nord for hovedvejen mellem Randers og Grenaa.

Skal de besøgende fremover se samtlige bygninger, skal de nu krydse vejen. Det østjyske museum har nemlig istandsat et gammelt skovarbejderhus cirka en kilometer syd for selve herregården.

Huset er nu en del af museets udstilling. Det er møbleret, som det så ud i 1930, hvor der boede en skovarbejderfamilie på fem i huset.

Museet har indrettet huset efter anvisninger fra folk, der kom i huset og kendte dets beboere. Det sker for at gøre oplevelsen så autentisk som muligt.

- Vi vil jo gerne give folk en fornemmelse af, hvordan det var at være skovarbejder før i tiden, og det kræver de rigtige rammer. Vi har derfor været meget omhyggelige med istandsættelsen og indretningen af huset, siger tovholderen på istandsættelsen af skovarbejderhuset, Christian Rudbeck, i en pressemeddelelse.

Herregårdsmuseet Gammel Estrup søger nu frivillige, der vil hjælpe med at vise skovarbejderhuset frem for museets gæster.