Skolelukninger i Norddjurs: Frygter for landsbydød

Dalende elevtal kan betyde, at mindre skoler må dreje nøglen om

02:22

Toubroskolen mellem Lyngby og Trustrup er en de skoler, der kan være i fare, hvis politikerne i Norddjurs Kommune beslutter sig for at lukke folkeskoler.

Skolen er den mindste folkeskole i kommunen, og den er kun blevet mindre gennem årene.

I perioden fra 2010 og indtil i dag er antallet af elever faldet fra 140 til 102. På samme tidspunkt er det samlede fald i kommunen på 600 elever.

Læs også Skoleformand bringer lukning af folkeskoler i spil

Kurt Therkildsen har arbejdet i 30 år på Toubroskolen, hvor han er pedel og sløjdlærer. Han er bange for, at en eventuel skolelukning kan betyde dødsstødet til hele lokalområdet.

- Jeg tror, det vil ødelægge alt for meget i lokalområdet med hensyn til idrætsforeninger og butikker, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Tourbroskolen i spil

Debatten om skolelukninger blusset op efter, at den ansvarlige politiker på området, Lars Østergaard (V), har fået foretaget beregninger på, hvor meget Norddjurs Kommune kan spare ved at lukke en række navngivne skoler.

Toubroskolen er en af de skoler, som Lars Østergaard, der er formand for Børne - og ungdomsudvalget, har i kikkerten.

Beregninger fra kommunens embedsfolk viser, at en lukning af Toubroskolen og Mølleskolen på sigt vil kunne spare kommunen for 10,5 millioner kroner om året.

I tv-indslaget øverst i artiklen kan du høre mere om bekymringerne på Toubroskolen og møde 10. klasse-eleverne fra Auning Skole. De kæmper lige nu for, at skolens 10. klassecenter ikke skal lukke.