Skoleelever vil have styrket elevrådet

Mandag diskuterede skoleeleverne i Norddjurs Kommune politik

01:25

1 af 2

Mandag morgen var der demokrati på skoleskemaet i Grenaa, da Norddjurs Kommunes Fælles Elevråd havde inviteret op mod 140 unge til at diskutere politik.

- Jeg forventer, at det bliver en rigtig fed dag, og at vi helt klart får noget ud af det. Eleverne skal have lov til at sige deres mening, for der er mange elever, der bliver glemt. De skal have lov til at komme ud med det, de har, siger Anna Christensen, der er en af initiativtagerne til dagen

De unge var mødt op for at diskutere forskellige uddannelses- og ungdomspolitiske emner, og så var der lagt op til, at eleverne kunne give deres bud på, hvordan de ser fremtidens elevråd.

Elevrådet skal være synligt

- Vi vil gerne, at det bliver et styrket elevråd, som alle kæmper om at få lov til at være med i, siger Frank Madsen, der er koordinator for Norddjurs Kommunes Fælles Elevråd.

På dagens demokratidag havde de unge mulighed for at debattere med de lokale folketingsmedlemmer Leif Lahn (S) og Anne-Mette Winther Christiansen (V) samt kommunens borgmester Jan Petersen (S).

- Jeg synes, at elevrådet skal være en del af skolebestyrelsen. Vi skal bestemme endnu mere, og vi skal blive mere synlige, siger Oliver Kirkegård Laursen fra 9.c på Vestre Skole i Grenaa.

- Så hvis vi nu virkelige fremlægger vores sag ordentligt, så kan det være, den når ud til nogle folk, der kan hjælpe os med at nå det, fortsætter han.

Du kan se mere om demokratidagen i videoen øverst på siden.