Skolebestyrelse i Norddjurs: - Der skal flere skolelukninger til

Der skal lukkes flere skoler, hvis der skal rettes op på økonomien i Norddjurs Kommune. Sådan lyder opfordringen fra næstformanden for skolebestyrelsen på Auning Skole.

Både lærere og forældre er trætte af udsigten til nye besparelser på skoleområdet i Norddjurs Kommune. Derfor foreslår de nu, at lukke flere skoler og fordele pengene til de overlevende skoler.

- Det er næsten helt tabubelagt at tale skolelukninger, men det er vi næsten nødt til, siger Søren Blach, der er næstformand i skolebestyrelsen på Auning Skole i Norddjurs Kommune til TV2 ØSTJYLLAND.

Træt af at skoleområdet bliver beskåret i bidder

Det er ikke hverdagskost, at en skolebestyrelse melder så klart ud. Men det er ikke første gang, at Norddjurs Kommune har skåret sparekniven gennem skoleområdet. Allerede dengang råbte lærere og skolebestyrelsen i Auning op.

quote Det er næsten helt tabubelagt at tale skolelukninger, men det er vi næsten nødt til.

Søren Blach, næstformand i skolebestyrelsen på Auning Skole

- Vi gjorde opmærksom på, at den besparelse man havde lavet ikke var nok, og det burde man gøre noget ved med det samme. Det valgte man at lade vær med, siger Anita Gammelgaard Pedersen, tillidsrepræsentant ved Auning Skole til TV2 ØSTJYLLAND.

Skolebestyrelsen på Auning Skole konstaterer også, at det ikke var nok. De er trætte af, at skoleområdet bliver beskåret i bidder:

- Man skeler jo ikke til elevtal, og de strukturerer der er på de forskellige institutioner. Men man skærer egentligt bare, fordi man skal have sit budget til at passe, siger Søren Blach, næstformand i skolebestyrelsen på Auning Skole til TV2 ØSTJYLLAND.

Kommer til at påvirke børnenes læring

På Auning Skole betød den første sparerunde, at de måtte sige farvel til 10 lærere. Derudover var der naturlig afgang – i alt er der 14 lærere færre end sidste år. Det får lærerne til at bekymre sig om børnenes læring:

- Vi vil jo gøre alt for, at børnenes læring ikke bliver påvirket. Men det er utopi, at det ikke kommer til at mærkes, siger Anita Gammelgaard Pedersen, tillidsrepræsentant ved Auning Skole til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Vi vil jo gøre alt for, at børnenes læring ikke bliver påvirket. Men det er utopi, at det ikke kommer til at mærkes.

Anita Gammelgaard Pedersen, tillidsrepræsentant ved Auning Skole

Nu er håbet i Auning, at kommunalbestyrelsen vil tage teten og pege på hvilke skoler, der skal lukkes.

- Det er ikke vores opgave at pege på, hvem det måtte være. Alle skoler er i spil, og vi håber og tror, at der er nogle ansvarlige politikere, der vil tage den debat og få det arbejdet godt igennem, siger Søren Blach, næstformand i skolebestyrelsen på Auning Skole til TV2 ØSTJYLLAND.

Politiker mener ikke at skolelukninger er vejen frem

Allan Gjersbøl Jørgensen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og næstformand i Børne - og Unge-udvalget i Norddjurs Kommune, mener ikke at flere skolelukninger er vejen frem for Norddjurs Kommune:

- Det er ikke en del af planen for Norddjurs’ fremtid. Hvis man skal lukke skoler i en kommune, skal der være et ret bredt flertal for at gøre det. Både så det holder og giver rimelighed. I Norddjurs tror jeg ikke engang, at jeg kan tælle til de 14, der skulle udgøre det mindste flertal for at pege på en adresse for en skole, vi kunne lukke, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Allan Gjersbøl Jørgensen (S) mener ikke, at flere skolelukninger er vejen frem for Norddjurs Kommune.

Allan Gjersbøl Jørgensen (S) kan dog ikke garantere, at der ikke er flere besparelser på vej:

- Vi har en fælles ramme, hvor alt der skal betales med børn og unge hører til. Jeg kan ikke garantere, at der ikke kommer en anden udgift. Kritikken skal sendes videre til regeringen og KL, der forhandlede servicerammen. Vi er allerede i vores maksimum af servicerammen, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Forsøger at imødekomme frustrationer

For at imødekomme skolens frustrationer har politikerne fremført en række tiltag. De har blandt andet bedt skolerne om selv at pege på, hvor de i deres hverdag ser ting, de gør unødvendigt, og som man kunne fjerne for at lette deres hverdag.

Allan Gjersbøl Jørgensen (S) fremhæver desuden, at de fra politisk side har peget på, at sende en ansøgning afsted til ministeriet om at blive fritaget for nationale test, fordi folkeskolelærerne har udvist stor utilfredshed med disse.

VIDEO: I mere end tre uger var TV2 ØSTJYLLAND med på sidelinjen, da to skolers fremtid skulle afgøres i Norddjurs Kommune. Se dokumentaren her.
IMG_Parkour224

play Moumen hopper fra mur til mur - lader sig ikke styre af usynlige regler

lægehelkiopter akuthelikopter helikopter

Person fløjet på hospitalet efter frontalt sammenstød

regn regnvejr

play Kraftig torden har på ny kurs mod Danmark

politibil

Ungt kærestepar i slagsmål: Pludselig gik de amok på politiet

20200925-111922-L-1920x1280we

play Regnen vælter ned over Østjylland

elledning ledning el elektricitet strøm elmast

20.000 ramt af strømafbrydelse søndag morgen

Dagens mest læste