Skibet er ladet med børnekunst

Skibet Bibiana lægger til ved flere østjyske havne

1 af 2

M/S Bibiana er et skib ladet med kunst for børn og barnlige sjæle.

Skibet er i øjeblikket på en turné rundt til de danske havnebyer for at invitere folk til at overvære en udstilling med prisvindende børnebogsillustrationer fra hele verden.

Første stop på ruten i Østjylland er Ballen på Samsø fra den 11. til 15. august. Derefter går turen videre til Horsens den 17. til 22 august, Aarhus fra den 28. til 30. august og til sidst Grenaa fra den 7. til 10. september.

Hele skibet er ifølge Bibianas besætning omdannet til én stor kunstinstallation med historier fra de syv verdenshave.

Udover udstillingen vil børnene også kunne mærke en rigtig blæksprutte og lytte og se optagelser fra under vandet.

Formålet med Bibiana er at tilbyde børn en anderledes kunstoplevelse.

- Vi vil bidrage til det gode liv ved at være der, hvor børnene er. Alle børn har ret til gratis at opleve verdens bedste illustrationskunst om bord på M/S Bibiana, og derfor udstiller vi ikke i en museumsbygning i en storby, men flytter os rundt i landet og lægger til i både små og store havnebyer, siger Bibiana Danmarks dirketør, Janne Bech, i en pressemeddelelse.

Nordea Fonden har støttet det alternative børnekunstprojekt med ni millioner kroner, som skal dække sejladsen rundt til 13 forskellige steder i Danmark.

Det er gratis at komme ombord på M/S Bibiana, som i dagstimerne fra klokken 9 til 14 er forbeholdt skoleklasser. Det er dog også mulighed som privatpersoner at besøge skibet i timerne derefter fra klokken 14 til 17.