Skattekroner gik til junkfood

Bosted mistænkt for omfattende svindel

Ansatte brugte skattekroner på massage, junkfood og tasker Norddjurs Kommune har nu anmeldt et lokalt bosted for anbragte unge til politiet for misbrug af skatteydernes penge.

Kommunen har under en gennemgang af bostedets regnskab opdaget, at ejerne af bostedet har brugt skatteydernes penge på køb af fladskærms tv, massage, tasker, en hest og scooter til eget brug. Det afslører 21Søndag på DR i aften.

Ægteparret, der ejer bostedet 'Birkedommergården', har fået skatteyderne til at betale en regning på 30.000 kroner for junkfood.

- Køb af restaurationsmad til 30.000 kroner er væsentligt over det beløb, som jeg afregner som borgmester til repræsentative formål her i Norddjurs Kommune. Væsentlig over, siger borgmester Jan Petersen (S) til 21Søndag.

Minibus til 450.000 kroner
I 2009 køber Birkedommergården også en minibus til 450.000 kroner. Købet sker på et tidspunkt, hvor opholdsstedet er godkendt til at to unge boende.

Minibussen er købt uden godkendelse fra kommunen, og af dokumenterne fremgår det, at det er opholdsstedet har købt bussen af lederen selv. Bussen er betalt kontant, uden vurdering og med en håndskrevet kvittering som eneste dokumentation.

- Tænk hvad vi kunne få af moderne udstyr i en skoleklasse, ikke? For 450.000 kroner kunne man få rigtig meget, som var godt i stedet for her, hvor det sådan set bare var at flytte pengene fra fællesskabet og ned i egen lomme, siger borgmesteren til 21Søndag.

Meldt til politiet
Norddjurs Kommune fratager ægteparret på Birkedommergården retten til at drive opholdssted den 1. december.

14 dage senere anmelder kommunen opholdsstedet til politiet:

- Jeg repræsenterer jo et fællesskab af borgere, der bruger mange penge på at hjælpe børn og unge, der har det dårligt. Og når jeg så læser politianmeldelsen og den dokumentation vi har - så bliver jeg virkelig forarget, siger borgmester Jan Petersen.

Kilde: DR Nyheder