Sjælden gæst på Kattegatcentret

Det var et stort tilløbsstykke, da Kattegatcentret i Grenaa tirsdag fik besøg af en sjælden krabat på to meter og 24 kilo.

En sjælden gæst i Kattegat kom i dag under Kattegatcentrets formidler, Doktor Knivskarps, kyndige kniv.

En to meter lang og 24 kilo tung vågmær blev for en uge siden fanget af to fiskere ved Hesselø i Kattegat i 25 meters dybde. Fisken, der normalt lever i 300-600 meters dybde i Atlanterhavet, havde forvildet sig ind i Kattegat og altså ind i fiskernes garn. De vidste ikke, hvad det var for en fisk og tog derfor kontakt til Kattegatcentret i Grenaa, der uden tøven takkede ja til den store krabat.

I dag blev den og dens indvolde lagt til skue foran et bredt publikum af børn og gamle. For Doktor Knivskarp, også kendt som havbiolog Rune Kristiansen, var det første gang, han havde skalpellen i sådan en størrelse.

- Det bliver spændende at se, hvorfor den er svømmet ind i Kattegat. Har den været syg eller har den været på jagt efter sild, siger Rune Kristiansen.

Og ved dagens seance blev flere spørgsmål besvaret.

- For det første fandt vi ud af, at det er en hun. Vi fandt over ét kilo rogn, og det der har størst biologisk værdi er, at vi kunne se, at hun havde været på jagt. Der var 14 små sild i maven, siger Rune Kristiansen.