SF kræver en uvildig undersøgelse af socialområdet

SF vil have undersøgt hele socialområdet i Norddjurs Kommune efter kritikken er haglet ned over en leder på området i Norddjurs Kommune. Det fortæller et medlem af kommunalbestyrelsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Reaktionerne er væltet ind efter, at vi på TV2 ØSTJYLLAND kunne fortælle om en gruppe tidligere ansatte på socialområdet i Norddjurs Kommune, der retter skarp kritik af forholdene under en specifik leder på området

Nogle kalder de tidligere ansattes kritik for unuanceret og forsvarer ledelsen af bostøtten og bofællesskaberne i Auning og Allingåbro, mens andre bakker op om de tidligere ansattes kritik.

På baggrund af det kræver SF nu en uvildig undersøgelse af hele socialområdet i Norddjurs Kommune. Det fortæller medlem af kommunalbestyrelsen for SF, Aleksander Myrhøj, til TV2 ØSTJYLLAND onsdag aften. 

- Fordi der tilsyneladende er behov for en undersøgelse. Der er behov for, at vi får et kvalitetsstempel på de steder, som gør det rigtig godt, og der er behov for, at vi får hjulpet de enheder, hvor det ikke går særlig godt, siger han og fortsætter: 

- Vi skal som kommunalbestyrelse kunne stå inde for alle løsninger, der bliver leveret til vores udsatte borgere, og vi skal kunne stå inde for et sundt arbejdsmiljø for alle vores medarbejdere. 

VIDEO: Aleksander Myrhøj (SF) var onsdag i studiet. Her fortalte han, hvorfor SF ønsker at få lavet en uvildig undersøgelse af hele socialområdet i Norddjurs Kommune.

En omfattende rapport  

Ifølge SF'eren vil det optimale være, at både fagforbund, som Socialpædagogernes Landsforbund, Dansk Sygeplejeråd og FOA står bag undersøgelsen, kombineret med tilsynsmyndigheder, som Arbejdstilsynet, Socialtilsynet og Styrelsen for Patientsikkerhed. 

Og selvom det kan blive dyrt, så mener Aleksander Myrhøj (SF), at det er fuldt ud økonomisk ansvarligt. 

quote Det er fordi, vi som kommunalbestyrelsen skal kunne stå inde for alle løsninger, der bliver leveret til vores udsatte borgere, og vi skal kunne stå inde for et sundt arbejdsmiljø for alle vores medarbejdere.

Aleksander Myrhøj (SF)

- Jeg mener absolut, at det er økonomisk ansvarligt.  En langtidssygemelding koster også rigtig mange penge, for slet ikke at tænke på de menneskelige konsekvenser, som den her slags har, siger han. 

Der skal handles  

Forleden udtalte formanden for Voksen- og plejeudvalget i Norddjurs Kommune, Lars Møller (S), dog at der allerede er blevet større tilfredshed på socialområdet i kommunen. 

- Den seneste tilsynsrapport fra Socialtilsyn Midt slår fast, at der er sket et løft i fagligheden på arbejdspladsen, og at der er en generel stor tilfredshed mellem beboerne. Og at beboerne er galde for, at de nu oplever, at der er større aktivitet fra medarbejdernes side, sagde han. 

Det ændrer dog ikke på, at Aleksander Myrhøj stadig mener, at der skal handles. 

- Det, håber jeg da af hele mit pædagoghjerte, er rigtigt. Og det, tænker jeg, vil være rigtig dejligt for både ledelse, medarbejdere, pårørende og borgere at få understreget engang for alle, siger han. 

Nogle kalder de tidligere ansattes kritik for unuanceret og forsvarer ledelsen af bostøtten og bofællesskaberne i Auning og Allingåbro, men der er også indlæg, der bakker op om de tidligere ansattes kritik. Her kan du møde Louise Andersen, der har mærket konsekvenserne, samt en pårørende til en anden tilknyttet et bosted, som dog ikke mener, at det er så slemt, som der bliver givet utryk for.
Hjemmeskole studerende

play De fleste studerende føler sig ensomme under nedlukning

Vaccine

liveblog COVID-19 LIVE: Nyt vaccinationssted i Østjylland

Vintergækker

play Første forårsuge giver comeback til kulde og mulige snebyger

hest2

play Naturpark beskyldt for misrøgt af heste: Afviser alle anklager

Martin Damgaard

play Naboer vil hive politikere ud i virkeligheden: De skal vide, hvad de stemmer om

IKEA

play Derfor åbner IKEA ikke i morgen