Sandstrande og flot natur: Bliv købmand på ferieø

Det er nu muligt at få et noget anderledes job. Danmarks mest isolerede ø, Anholt, mangler nemlig en ny uddeler i den lokale brugs.

Forestil dig at bo på en ø med sandstrande og flot natur. Det lyder som noget, du skal flytte til Caribien for at komme til, men det kan faktisk lade sig gøre lige her i Østjylland.

Anholt er nemlig Danmarks mest isolerede ø, hvor den hurtigste færgetur derover tager tre timer. Og nu søger de en ny uddeler til den lokale Dagli'Brugsen. Et arbejde, der ikke er som alle andre. 

- Den store forskel er, at hvis du arbejder alle andre steder, så kan du godt pendle, det kan du ikke rigtig til Anholt. Så det kræver, at man vil bosætte sig derovre, siger Per Busk, salgschef i Coop, til TV2 ØSTJYLLAND.

En del af de lokale samfund

Udover at være Danmarks mest isolerede ø, så tæller Anholt også kun 136 faste beboere. Med andre ord, så kommer du altså rigtig tæt på dine kunder, hvis du arbejder i brugsen.

- Alle kender alle derovre. Hvis du har en butik i en halvstor by, så lærer du ikke alle at kende, men det gør du virkelig derovre, siger Per Busk.

Det betyder også, at man ikke bare siger ja til et job som uddeler i brugsen. Man siger ja til et nyt og anderledes liv.

- Det er jo hele pakken, det er øen og selvfølgelig også, at man skal integrere sig i det lokale samfund. Man skal kunne leve derovre, da man ikke bare kan smutte til fastlandet i tide og utide, siger Per Busk.

Anholt er dog ikke kun for de ca. 140 fastboende. Om sommeren kommer der normalt mellem 6- og 7000 turister til øen, og derfor skal man som uddeler være klar til at omstille sig efter sæsonerne.

- Man skal være klar til, når turisterne kommer, men man skal også være klar til at lukke sæsonen ned. Man kan ikke lige køre ind til naboen og låne nogle varer. Så er man nødt til at vente til det kommer over med færgen, siger Per Busk.

Deadline for ansøgningen til jobbet er d. 26. august.