Sælungen Nor flytter til Skotland

Sælungen Nor flytter fra Kattegatcentret til Skotland

Foto: Kattegatcentret. Collage: TV2OJ

Den 5. august sidste år kom en lille sælunge, Nor, til verden i Kattegatcentret i Grenaa.

Her har Nor boet lige siden, men onsdag forlader den det trygge vand i Kattegatcentret for at flytte hjemme fra og hele vejen til Skotland, hvor den skal bo i St. Andrews Aquarium.

Rejsen fra Østjylland til Skotland foregår i en transportkasse, og i Skotland bliver Nor genforenet med en gammel ven af Kattegatcentret, Nelly.

- Nelly er faktisk en gammel kending, for hun var en del af Kattegatcentrets sælflok for cirka 10 år siden, men blev doneret bort i forbindelse med en renovation af vores sælanlæg. Så det er lidt hyggeligt, at Nor i fremtiden skal bo sammen med Nelly, siger Rune Kristiansen, der er kurator og biolog i Kattegatcentret, i en pressemeddelelse.

Se. Video: Lille, ny sæl

Han fortæller, at det hele tiden har været planen, at Nor skulle forlade Kattegatcentret.

- Det har hele tiden været meningen, at vi skulle af med Nor på et tidspunkt. Vi har en harmonisk sælflok med to voksne spættede sæler og en gråsæl og har derfor siden vinter arbejdet på at finde et nyt hjem til Nor. Så da Skotland manglede en ny fremtidig avlshan, var Nor en oplagt kandidat, siger Rune Kristiansen.

Se: Sælunge døbt

Han fortæller, at Nors rejse foreløbigt er gået godt, og at sælungen forventes at ankomme til sit nye hjem i Skotland torsdag aften.

Kattegatcentret glæder sig over at kunne bidrage til det omfattende udvekslingsprogram, der er imellem akvarier og zoologiske haver verden over. Udvekslingen er med til at forhindre indavl og sikre sunde og levedygtige dyr, oplyser Kattegatcentret.

Efter Nors flytning består Kattegatcentrets sælflok af to spættede sæler, Liv og Felix, og en gråsæl, Tulle.