Sælungen Kaia flytter fra Kattegatcentret til Portugal

Kattegatcentrets fire måneder gamle sælunge skal fremover bo under varmere himmelstrøg

Kattegatcentrets sælunge Kaia flyver i dag mod varmere himmelstrøg, da hun er blevet teenager og skifter bolig.

- Vi har en harmonisk sælflok på to voksne spættede sæler og en gråsæl, så det har hele tiden været meningen, at vi skulle af med Kaia, når hun var gammel nok til at klare sig selv. Hun har for længst frigjort sig fra sin mor og har lært at spise selv, så nu er tiden inde, fortæller kurator og biolog i Kattegatcentret, Rune Kristiansen i en pressemeddelelse.

Kaia blev født på strandbredden i Kattegatcentrets lagune den 27. juli og skal fremover bo i Zoomarine, der er en kombineret Zoologisk have, badeland og forlystelsespark på Algarvekysten i Portugal.

Sælunge har fået sit navn

- Zoomarine er ligesom os medlem af verdens største zoo- og akvarieorganisation EAZA (European Association of Zoos and Aquaria), og har derfor lige som os meget stramme retningslinjer omkring dyrehold. Vi er derfor helt sikre på, at Kaia i fremtiden vil blive passet og trænet efter alle kunstens regler, fortæller Rune Kristiansen.

- Kaia får et godt og aktivt liv i Portugal, og vi glæder os til på afstand at følge med i hendes nye liv på Algarvekysten langt væk fra kolde Danmark, fortæller Rune Kristiansen.