S freder akutklinikker

Akutklinikkerne i Grenaa og Silkeborg er formentlig fredet. Socialdemokraterne går imod planerne

Akutklinikkerne i Silkeborg og Grenaa er formentlig reddet. Desuden ser det ud til, at både Silkeborg og Djursland kan beholde deres akutlægebiler.

Regionsrådsformand Bent Hansen (S) har besluttet at droppe forslaget om at nedlægge seks af ni akutlægebiler. Derudover skal akutklinikkerne i Silkeborg og Grenaa ikke beskæres, hvis det står til S-politikeren.

Se: Region erkender talrod

Bent Hansens ønske om at droppe forslagene er netop offentliggjort i et oplæg til regionens forhandlinger om besparelser på sundhedsområdet.

I forslaget inddeler han de omdiskuterede spareforslag i tre grupper, og her falder akutlægebilerne under den gruppe af forslag, der efter Bent Hansens vurdering ikke kan vedtages.

Se: Venstre vil frede akutklinik

- Jeg har sat mig ind i de mange høringssvar og reaktioner, der er kommet i forhold til sparekataloget. Jeg har vejet meget på den vægtskål, der hedder tryghed. Der skal være lige så trygt at bo langt væk fra Aarhus som i Aarhus, siger Bent Hansen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I sparekataloget var der lagt op til, at ni akutlægebiler skulle skæres ned til tre. Det mødte store protester i blandt andet Silkeborg og på Djursland, hvor bilerne skulle afskaffes.

Venstre har allerede meldt ud, at partiet hverken ønsker at nedlægge akutlægebiler eller akutklinikker.

I morgen, onsdag, holder politikerne budgetseminar, hvor sparekataloget fremlægges. Med udmeldingerne fra Socialdemokraterne og Venstre ser alt ud til, at besparelserne ikke rammer hverken akutlægebiler eller akutklinikker.

- Der er endnu ingen politisk aftale. Men jeg har en forventning om, at der hos de fleste partier er opbakning til at frede dem, siger Bent Hansen.