Rollemodel i hele Danmark

Ørsted er blevet landskendt for sine frivillige initiativer og sammehold

02:38

1 af 2

Ørsted på det nordlige Djursland er med sine 1.500 indbyggere blevet en landskendt landsby. I efteråret satte TV 2 fokus på Ørsted som landsbyen, der ikke vil dø.

Stoltheden er den lokale kro, der i dag er ejet af 480 lokale aktionærer og drives i fællesskab af over hundrede frivillige.

Efter dokumentarserien "Landsbyen, der ikke ville dø", der blev vist for godt tre måneder siden, har ildsjælene knoklet for at udnytte det nationale fokus på byen, som her til åbent hus i november på kroen.

Ørsted-folket er desuden blevet kontaktet af landsbyer lige fra Lolland og til Silkeborg, der vil lære af Ørsted og bruge landsbyen som rollemodel.

- Flere har kontaktet os og spurgt - hvordan pokker har I gjort det her? Det kunne vi godt tænke os at lære lidt af, siger formand for Ørsted Kro's Venner Tove Hjort Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Opmærksomheden kan mærkes flere steder i byen. De seneste måneder har blandt andre den lokale ejendomsmægler mærket en stigende interesse udefra.

Se: Nu er der mere liv i landsbyen

- Vi kan se stigende aktivitet omkring fremvisning af huse. Og vi kan se på vores internet, at der er stigende aktivitet om at se på huse i området i det hele taget. Det, der skal sikre, at det virker fremadrettet, det er, at der bliver ved at være aktiviteter, man kan være fælles om, siger ejendomsmægler Johnny Engel Andersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se et-indslag om Ørsteds succes i videoen øverst i artiklen.