Rokker til Holland

Kattegatcentret donerer to pigrokker

Foto: Kattegatcentret

Kattegatcentret i Grenaa har så mange fisk, at de deler ud af dem. Centeret har netop doneret to af deres pigrokker til en zoologisk have i Rotterdam i Holland, som skal bruges til at avle med.

- Vi er medlem af verdens største zoo- og akvarieorganisation, og i den forbindelse har vi doneret to hanpigrokker til akvariet i Rotterdam Zoo. Hannerne vil forhåbentlig bidrage til at de kan forsætte det vigtige avlsarbejde, fortæller marinbiolog i Kattegatcentret Rune Kristiansen i en pressemeddelelse.

Organisationen og dens avlsprogram er oprettet for at bevare truede dyrearter, men også for at sikre, at zoologiske haver verden over bliver selvforsynende med dyr, så dyrene ikke skal indfanges i naturen med henblik på udstilling.

De to fisk bliver fragtet efter en meget streng diet, hvor de ikke er blevet fodret i godt en uge. Umiddelbart kan det virke barskt, men der er en mening med det hele, fortæller Rune Kristiansen.

- De er ikke blevet fodret i en uge, fordi det er vigtigt, at de transporteres på tom mave. På den måde mindsker vi nemlig risikoen for, at de forurener vandet under transporten, fortæller han.