Rørende hyldest til død kone: - Du vil sidde som den fineste juvel i mit hjerte

Tidligere tv-profil Lotte Wissum Abildstrøm lagde sit liv helt om.

Lotte Wissum Abildstrøm var i mange år journalist på TV Avisen, men valgte i 1992 at lægge sit liv helt om. Foto: Morten Abildstrøm

Den tidligere nyhedsjournalist på TV Avisen Lotte Wissum Abildstrøm hyldes nu af sin mand, Morten Abildstrøm, i et rørende facebookopslag.

Morten Abildstrøm fandt den 16. juli i år sin kone gennem 28 år død i sit værksted på Anholt, hvor parret gennem årtier har drevet  Anholt Gartneri og Naturpleje

Husk at elske hinanden og sig det ofte.

Morten Abildstrøm

Anholt Gartneri og Naturplejes 48 m2 store drivhus er fra 1999.

I en tekst, der er blevet delt på facebook, takker Morten Abildstrøm også de mange, der har vist deres medfølelse i forbindelse med hans kones død.

- Jeg har modtaget flere hundrede sms'er og mails og over 50 håndskrevne breve, og det viser bare, hvor meget hun har betydet for Anholdt. Det er en grusom oplevelse at miste hende, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Sprang ud på dybt vand

Lotte Wissum Abildstrøm er kendt som en af de første stærke kvindelige tv-profiler, men i 1992 valgte hun at sige sin stilling på TV Avisen op til fordel for hårdt fysisk arbejde i naturen. 

"Vi havde ikke nogen planer for fremtiden, andet end; Vi finder på noget. Vi sprang ud sammen på dybt vand, og resten er historie", skriver Morten Abildstrøm.

Han er ikke selv på facebook, men har fået en god ven til at dele sin tekst på det sociale medie, oplyser han til TV2 ØSTJYLLAND. 

Lotte Wissum Abildstrøm brugte en "pålidelig håndstrikkemaskine fra midten af det forrige århundrede" til at lave forskellige strikprodukter.   Foto: anholtgartneri.dk

Lokal ildsjæl

Morten Abildstrøm og Lotte Wissum Abildstrøm har kendt hinanden siden folkeskolen, og parret drev i mange år Anholt Gartneri og Naturpleje sammen.

Lotte Wissum Abildstrøm engagerede sig desuden i livet på Anholt og bidrog blandt andet til bogen "En kærlighedserklæring til Anholt" fra 2006.  

I "Opslagstavlen Anholt" giver mange da også udtryk for, at hun efterlader et stort savn. 

"I var som par noget særligt på Anholt. Ydende på en hel speciel god måde satte I et tydeligt præg på øens sjæl", skriver en anholter. 

 

Husk at elske hinanden

Morten Abildstrøm ville ønske, at hans kone havde oplevet det aftryk, hun efterlader sig på øen.

Ikke mindst skriver han i teksten, der er blevet delt på facebook, en kærlighedserklæring til sin afdøde kone. 

"Ingen ved hvad dagen bringer. Vi var midt i højsæsonen. Alt var linet op og klart, da Lottes hjerte valgte at holde op med at slå. Så derfor husk at elske hinanden og sig det ofte. Kære Lotte du vil resten af mit liv sidde som den smukkeste og fineste juvel i mit hjerte."

Lotte Wissum Abildstrøm blev 66 år.